Усвідомлюємо суть трагедії, ім’я якої Крути

Усвідомлюємо суть трагедії, ім’я якої Крути

У сільському клубі у Сестринівці 28 січня пройшов вечір пам’яті загиблих героїв Крут «Не забудь героїв триста». Зібралась молодь села та учні школи.

 

Завідувачка сільського клуба розповіла всім присутнім про довгий, страдницький шлях українського народу. Довгий час наш український народ страждав у ярмі неволі, довгі роки боровся за свою незалежність проти монголо-татар, поляків, російських військ. Наша історія  не перестає кровоточити, як рани тих 300 юнаків. Вони в січні 1918 року піднялись на захист незалежної української держави, протиставивши до зубів озброєним московсько-більшовицьким військам свої гарячі серця. Як і рани наших українських солдатів, які сьогодні (в 2014-2016 рр.) змушені боронити волю рідної держави від російських військ і терористів.

99 років відділяє нас від подій 29 січня 1918 року. Та вони живуть в душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на нові подвиги на честь Батьківщини.

То ж давайте відкриємо сторінку нашої історії, усвідомимо суть трагедії, ім’я якої Крути… Наш український народ, напевно, завинив чимось перед Богом, тому що відстоювати свою незалежність нам доводиться і сьогодні. Війна на сході знову забирає людські життя, сіє горе, смерть, сльози.

Відео дня

Немало гірких сторінок пише історія і про цю війну. Трагедія в Іловайському котлі – одна із них.

У пам’яті нашого народу назавжди кров’ю будуть записані імена українських військових, які віддали своє життя, захищаючи Донецький аеропорт, які гинуть  під кулями у ці хвилини, захищаючи рідну землю.

Хлопці та дівчата села схилили голови та вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав своє життя за нас, за волю, за єдність, і щастя нашої української держави.

«Стримайте сльози! Ці юнаки поклали голови за визволення Вітчизни, і Вітчизна збереже про них вдячну пам’ять на віки вічні», — Михайло Грушеський.

 

 

Валентина САС, завклуба

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up