В Глуховецькій громаді зі святом обрядових хлібів провели акцію «Хліб для воїна»

В Глуховецькій громаді зі святом обрядових хлібів провели акцію «Хліб для воїна»
  • Традиційно, 19 серпня, на свято Спаса в єдиному в Україні музеї хліба села Білопілля, проходить обласне свято обрядових хлібів та дідухів «Народу вічний оберіг».
  • В цьому році через військові події, на жаль, музей хліба проводив обласне свято в режимі онлайн.

Свято в Білопіллі з року в рік було вибухом творчості майстрів образотворчого мистецтва, розмаїття дідухів, обрядових хлібів та короваїв виготовлених з пшениці нового врожаю, завжди зачаровували глядачів святкового дійства.

В рамках Обласного свята «Народу вічний оберіг» майстрині Глуховецької громади провели акцію під назвою «Хліб для воїна». Волонтери-кулінари Глуховецької громади випікають здобу нашим захисникам і згадують добрим словом ініціаторів створення музею хліба під відкритим небом Геннадія Дубенкова, Анастасію Бойко та теперішнього директора музею Сергія Рибачука, який зараз захищає нашу державу від загарбника.

В благодійній акції «Хліб для воїна» взяли участь усі філії Центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради, КУ «Музей хліба с.Білопілля» та інші громади нашої області.

Відео дня

— Волонтери-кулінари Глуховецької громаді переконані, що в такий нелегкий для нашої країни та всіх громадян час під час війни нам потрібно об’єднуватись в одну велику родину. Ми маємо пишатися нашими воїнами, як ніколи. Кожен допомагає чим може і наші працівники культури — не виключення. З початку війни всі працівники культури займаються волонтерською діяльністю і надалі закликають до цього всіх небайдужих. Допомога та підтримка нашим захисникам, це не тільки матеріальне забезпечення, а й духовне. Тому в працівників культури Глуховецької громади і виникла ця ідея випікати нашим захисникам домашню, запашну випічку. Адже запах хліба для наших воїнів, це аромат затишної домівки за якою вони так скучили, —  директор Центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради Марія Кулеша, — Усі майстрині ділилися своїми рецептами і демонстрували весь процес у відео під відомі мелодії. Звичайно, після приготування пирогів майстрині випічки особисто пригощали наших відважних воїнів, а деяка випічка поїхала з нашими місцевими волонтерами на передову, щоб і там хлопці відчули нашу підтримку.

Марія Кулеша вірить, що наші воїни відчують шматочок тепла, яке заклали в ці запашні Хліби наші майстрині та додасть їм сил вигнати ворога з нашої Батьківщини.

В День Державного Прапора України, директор центру та молодіжна рада мали можливість відвідати тих, хто захищає наш сон, завдяки кому вільно майорить наш синьо-жовтий прапор, наших мужніх, захисників та почастувати їх смачним, духмяним короваєм, який приготувала Наталія Присяжнюк, в рамках Обласного онлайн-фестивалю обрядових хлібів «Народу вічний оберіг»та  акції «Хліб для воїна».

Ми віримо в ЗСУ!

Ми віримо в нашу Перемогу!

Все буде Україна!

Читайте також:

З комп’ютером на «ти» 90-річна Маргарита Пазельська

«Поголів’я розведемо стільки, скільки буде потрібно органіки для городньої бригади»


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up