В Кашперівці пройшли сільські спортивні ігри, які за фактом були святом спорту

В Кашперівці пройшли сільські спортивні ігри, які за фактом були святом спорту
Призери конкурсу “Тато мама і я спортивна сім’я”
  • В неділю, 12 липня, в селі Кашперівка відбулися фінальні змагання ВФСТ «Колос» серед сільських, селищних громад Козятинського району. Проходили змагання на оновленому шкільному стадіоні з запаленням вогню сільської спартакіади.

Спочатку  відбулося урочисте відкриття Ігор з парадом учасників змагань, покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам в другій світовій війні. До речі, покласти квіти до пам’ятника воїнам, надали ветеранам спорту Павлу Гуменюку та Олександру Шамру.

Ніхто не забутий. Квіти до памятника загиблим воїнам

Відео дня

Після покладання квітів організатори змагань відзначили ветеранів спорту, діючих спортсменів, які прославляють Козятинщину на спортивних аренах самого високого рівня, меценатів спорту грамотами та подяками ВТО ВФСТ «Колос».

Вокальний гурт «Мальви»

►Ансамбль Джерельце виконує запальний молдавський танець

Коли всіх заслужених нагородили, спортсменам і гостям спортивного дійства гурт «Мальви» та дитячий хореографічний ансамбль «Джерельце» подарували музичне вітання. На цьому урочиста церемонія відкриття сільських ігор завершилась і команди Глуховецької, Сестринівської, Білопільської, Пляхівської, Безіменської, Махнівської, Бродецької та Кашперівської громади пішли в сектори змагань.

► Вага 48 кг за іграшки

Змагалися  легкоатлети в бігових видах, армспортівці чоловіки та жінки виявляли сильнішого в жимі руками, спортсмени гирьового спорту взяли за іграшки дві гирі по 24 кг.  Волейболісти ветерани і аматори жінки виявляли сильнішого в грі «перебий через сітку».

Найзахопливішими були змагання в перетягуванні каната та конкурсі «Мама тато і я — спортивна сім’я». Були охочі побачити гру ветеранів волейболу команд  Бродецького та Козятина. Ветерани волейболу сховалися від пекучого сонця в шкільному спортзалі. Тож, ідучи до спортзалу, нам випала нагода подивитися шкільну їдальню, класні кімнати і кімнати відпочинку. 

Українська хата 

До початку навчального року, за умови якщо двері школи відкриються, ще більше півтора місяця, а в школі вже все готово. Тут світло та чисто. Про те, що зробили ремонт, нагадує тільки запах фарби. Цікаво виглядає кімната українського села часів серпа та глечика. Навіть захотілося нам сфотографуватися біля солом’яної стріхи. 

Пройшовшись коридором навчального закладу таки прийшли до волейболістів. Дивлячись на гру чоловіків в віці, а вони крім швидкості нічого не втратили, подивились всю партію. Деяким молодим волейболістам ветерани дадуть фору.

►Найспортивніша сім'я

В конкурсі сімей головними дійовими особами були капітани команд. В родині Мар’янчик з Кашперівки керувала діями мами Тетяни та тата Олександра восьмирічна Олеся. В подружжя Козаченків з Пляхової татом Анатолієм та мамою Людмилою керував десятирічний Руслан. Дев’ятирічна Оксана з Глуховець впевнена, що її тато Олександр впорається з любим завданням. Тож з мамою Наталією  були впевнені, що тато не підведе. Татусі, мами і капітани носили м’ячик ракеткою, кидали по мішені дротиками, пірнали через обруч, цілили тенісним м’ячиком в порожнє відро Снайперські здібності учасників перевірялися в кожному з 4-ох вправах. В останній вправі папа ніс маму, потом обоє батьків несли капітана, на фініш поверталися вже бігши у трьох. Змагання сімей були настільки цікавими, що деякі сім’ї вже чекають наступних ігор.

Головний армспортівець Руслан Кухар в ролі арбітраа

В суддівських записках за оцінками п’яти вправ чемпіонами ігор стали сім’я Шустових, срібними призерами стали сім’я Козаченків. Бронзові нагороди вибороли кашперовчани Олександр, Тетяна і Олеся. У нашій турнірній таблиці всі три сім’ стали золотими призерами.

В перетягуванні каната брали участь команди Сестринівки, Глуховець, Кашперівки, Білопілля та Махнівки. Сестринівськи богатирі тяги за об’єктивних причин на змагання не приїхали. Тож тягли канат футболісти та спортсмени армспорту. Хлопці спортивної статури, які за сумарною вагою атлетів поступалися  всім командам, не могли конкурувати з дворазовим чемпіоном Вінниччини по перетягуванню каната — командою Махнівки.

— В яких я тільки видах спорту не брав участь, а канат тягну вперше, — сказав  Олександр Собко перед поєдинком з командою Глуховець.

Почесне п’яте місце Олександру і Геннадію Ткачуку, які відстоювали спортивну честь Сестринівки, буде на згадку. На четвертому місці  в суддівських записках команда Кашперівки. Силачі Кашперівки лише в додатковій спробі поступилися білопільчанам, тому кашперівчани Ольга та Лариса Миколаївна ставлять своїх земляків разом з командою глуховець на третє місце. Перше та друге місце розіграли богатирі Білопілля і Махнівки. Перед поєдинком один з спеціалістів тягової вправи пояснював силачам Білопілля, як можна переграти команду Махнівки тактично. На, що один з спортсменів відповів: «Так з тої сторони канату такі самі люди».

— Такі, та трохи не такі, — відповів спортсмену спеціаліст.

Тактик і мав рацію: команда Махнівки в двох спробах були сильнішими за спортсменів в жовтій формі.

Перетягуванням каната завершились спортивні змагання, тільки ще не завершилось спортивне свято, яке організували разом з сектором спорту району кашперівчани.  Одна чаша з вогнем спортивних ігор чого вартують.

►Хот дог на ширину плеч

Кулінари постарались на славу. Ковбасець (хот дог) за 30 гривень в дитячих руках не поміщався. Деякі мами в всупереч стрункій фігурі мусили «дитячий добреник» доїсти.

Спортивні змагання завжди завершуються підбиттям підсумків і нагородженням спортсменів, яких суддівський корпус ділить на переможців, призерів та учасників. На спортивному святі також є призери, немає тільки переможців і переможених тому, що перемагає дружба.

До побачення, мальовнича Кашперівка, і до нових зустрічей у вашому не обділеному природою краю  

 ►Шановані гості Кашперівки


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Іванчишина

    Незрозуміла??карантин що відмінили?
  • Валентина Ткачук

    Молодці, що провели спортивний захід. Побільше би таких заходів.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up