В Козятин з’їхались найсильніші люди планети та рекордсмени залізної гри

В Козятин з’їхались найсильніші люди планети та рекордсмени залізної гри

Такого сузір’я чемпіонів важкої атлетики Козятин ще не бачив. Найсильніша людина планети в важкій вазі Василь Вірастюк, Володимир Рекша в вазі до 105 кг. Чемпіон світу 2019 року в перекиданні колеса Павло Кордіяка. Чемпіон та рекордсмен України 2019 року вінничанин Сергій Грачов. Чемпіони світу в командній боротьбі Олександр Кочергін та Володимир Климко.

Саме в Козятині за підтримки Олександра Крученюка відбулася товаришска зустріч з стронгмену між атлетами збірної України та республіки Польща. Щоб виявити переможця організатори з своїми асистентами підготували для залізних хлопців шість вправ. Під час представлення атлетів двох країн головний суддя змагань Василь Вірастюк повідомив свого помічника львів’янина Володимира Рекшу.

Після гімну двох країн спортсмени стали готуватися до першої вправи.

Автомобіль вагою 19 тонн потрібно було протягнути 20 метрів дистанції на швидкість. За підсумком першої вправи українці випередили поляків майже на 4 секунди. Друга вправа нагадувала естафету Вона так і називається естафета. Стронгмени повинні були зробити по два підйоми штанги, гантелі та колоди. Українцеві знадобилося три спроби щоб виконати завдання на першому етапі. Поляки скористалися моментом і вийшли вперед. Виправив становище капітан Української збірної Павло Кордіяка. Від наздоганяючи суперника швидко зробив два підйоми і завершив естафету першим. Так рахунок став 2:0 на користь нашої команди.

Відео дня

В прогулянці фермера наші земляки майже на етап випередили гостей з Польщі, але ні ‘одні не другі не впорались з часом відведених на вправу.

Після рахунку 3:0 організатори зробили перерву.для спортсменів. Нею скористалися козятинські силачі як і ті що люблять театральні п’єси. Богдан який перший підійшов до ваги після двох невдалих спроб перевернув колоду наче ляльку, за що отримав зауваження від Джона Сільвера. Це так Василь Вірастюк жартома звертається до Володимира Рекші на змаганнях. Наш земляк Артур Кримша зробив 9 підйомів. А Вадим який вирішив перевірити себе в важкій атлетиці зробив 2 підйоми з чим вітаємо його за сміливість.

Відпочивши спортсмени вийшли до четвертої вправи, яка знов нагадувала естафету.

Почали на плечах нести конструкцію вагою 360 кг на другому етапі вправи в хід пішли 120 кілограмові діжки, а третій учасник команди перекидав 360 кг. колесо. Після цієї вправи стало зрозуміло, що перемога в цій зустрічі за українською збірною тому, що рахунок після четвертої вправи 4:0.

В п’ятій вправі потрібна була допомога наших землячок в яких власна вага не більше 50 кг. Суддя зустрічі викликав випускницю школи ліцею минулого року, а нині студентку Львівського університету Лізу та випускницю школи № 5 Дашу.Учасники змагань на витягнутих руках утримували дівчат на стільцях в повітрі. В цій вправі сильнішими виявились гості. А точніше сказати один бал в копілку польської збірної їм принесла наша землячка.Даша. Адже своїх п’ятдесят кілограм вона може до Нового року набере. На день змагань у Даші було тільки 48 кг.

В шостій вправі перекидання каменя на поле суперника краще виконали українці. Олександр Кочергін замучив свого візаві швидкими перекидами на поле поляків. Він мав сили ще перекидати круглого велетня та відчував, що польська команда от-от припинить вправу і уступив місце Володимиру Климку.

В Козятинському турі переконливу перемогу здобули Українці. Тільки в таких зустрічах переможених не буває тому, що перемагає спорт і дружба.

Атлетів нагородили кубком за участь в змаганнях. На цьому й завершилась спортивна частина програми. Продовжила її вокалістка Анна Добриднєва. Присутні на площі і ті що тільки підходили потяглися ближче до сцени.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up