В Козятині пом’януть героїв «Небесної сотні» військово-патріотичною піснею

В Козятині  пом’януть героїв «Небесної сотні» військово-патріотичною піснею
  • В четвер, 20-го лютого, в Україні вшановують подвиг учасників “Революції гідності”
  • За період від 22 січня по 21 лютого під час «Революції гідності» загинуло близько 100 осіб.
  • Згодом загиблих мітингувальників назвуть «Небесною сотнею», а пам’ять про загиблих на «Майдані» стане Днем пам’яті  «Героїв “Небесної сотні».

Почалася Революція гідності 1 грудня після того як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. Беркутівці жорстоко розігнали студентів. На знак протесту проти побиття дітей в Києві пройшов один з найвеликолюдніших мітингів коли вийшли на вулицю до півмільйона людей. До восьмого грудня “Майдан” розростався і на віче на Майдані Незалежності в той день зібралося до мільйона людей де було оголошено, що в урядовому кварталі мітингувальники мають намір зводити наметове містечко На Майдані було сформовано 15 загонів самооборони які пізніше назвали сотнями. 11 грудня численні підрозділи внутрішніх військ при підтримці “Беркута” зробили першу спробу розігнати мирних протестувальників, але спроба силового розгону завершилась маленькою перемогою  мітингувальників і до 16 січня “майдан” жив своїм життям.. Шістнадцятого січня Верховна Рада ухвалює пакет законів які в народних масах дістали назву “Диктаторські закони 16 січня” А вже 19 січня події на “Майдані” переходять з мирної акції в силове протистояння. Мітингувальники обурені прийняттям владою диктаторських законів. пішли до Верховної ради.та зіткнулися з щільними кордонами силовиків на вулиці Грушевського. Між двома сторонами почалися сутички які тривали до ранку 20 січня. А 22 січня на “Майдані” з’явилися перші жертви, українець Сергій Нігоян, білорус Михайло Жизневський, львів’янин Роман Сеник та викрадений з лікарні невідомими особами Юрій Вербицький

23- 24-го січня протестні акції поширились на всю країну і 28 січня уряд Азарова подав у відставку. Разом з тим Верховна рада скасовує 9 з 12 диктаторських законів. Це стало можливим, що в “Партії Регіонів” з’явилися сторонники мирного врегулювання конфлікту. Без масштабних сутичок “Майдан“.жив  більшу половину лютого. І тоді в чиїсь гарячі голови прийшла підступна ідея залити “Майдан” кров’ю. З 18 по 21 лютого від куль снайперів загинули близько сотні осіб. Тоді й назвали загиблих “Революції гідності “Небесною сотнею” 

Так “Революція гідності” залишила глибокий і незабутній слід історії в прийнятих і не прийнятих документах, Змінила українську еліту—лідери української нації змінювалися і будуть змінюватися. Так за що стояв Майдан? Хіба тільки для того щоб.21 лютого на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах називають «Небесною сотнею».та під час поминальних заходів за загиблими лунала жалобна пісня «Пливе кача. Мабуть не для того щоб Яресько “підіймала” економіку вже в іншій країні, а. Гонтарева з Луценком купили елітну нерухомість за кордоном виїхали з України з незаконно набутою розкішшю..Разом з тим “Майдан написав історію процес якої незавершено. Завершиться тоді коли прийдуть справжні лідери. Прийдуть ті які приймають правильні рішення. А поки нам залишається поминати тих хто вірив в ідеали “Майдану” і проводить по них заходи пам’яті В нашому місті такий захід відбудеться 20 лютого в МБК  Студія військово-патріотичної пісні “Воїн” гурту “Аскер” не стріляй .

Відео дня

Дмитро Артемчук

Читайте ще:

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up