В приймальній Петра Юрчишина обговорювали проблему «Білоцерківського» мосту

В приймальній Петра Юрчишина обговорювали проблему «Білоцерківського» мосту

В суботу, 9 листопада в приймальній Народного депутата України Петра Юрчишина відбулася зустріч народного обранця з помічниками депутата. Серед присутніх був заслужений будівельник України Олег Каменний. Причиною зустрічі депутата і фахівця в області будівництва була отримана відповідь зі служби автомобільних доріг у Вінницькій області та відповідь з міністерства інфраструктури України по запиту Петра Юрчишина щодо Білоцерківського мосту.

Відповідь в обох документах різнилася за текстом, але була схожою за змістом. Обидва документи зводились до того, що фінансування здійснюється з державного бюджету, а воно розподілено на інші об’єкти капітального і поточного ремонту. Однак йдеться в документі, що «за інформацією Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, на балансі якої перебувають автомобільні дороги загального користування державного значення області, та яка є замовником будівельних робіт на них, зазначається, що нині шляхопровід через залізницю проходить державну експертизу. Після затвердження кошторисної документації та в разі виділення додаткових коштів для фінансування дорожнього господарства Укравтодор розгляне можливість фінансування робіт з ремонту шляхопроводу через залізницю йшлося у відповіді міністерства інфраструктури. 

Свою думку з цього приводу прокоментували Народний депутат України Петро Юрчишин та фахівець в області будівництва Олег Каменний.

— До мене звернувся заслужений будівельник України Олег Камінний, — каже Петро Юрчишин. — Людина яка довгий час працювала на будівництві в місті Козятині. Він як будівельник, як експерт зробив обстеження мосту і сказав, що ми будемо мати проблему. Зараз він отримав відповідь з Укравтодору, поїде туди на прийом і хоче почути наживо думку та позицію керівника управління автомобільних доріг у Вінницькій області. Звичайно, ми не можемо цей міст залишити просто так. Ми повинні почути думку керівника Укравтодору у Вінницькій області.

Відео дня

— То думка автодору ще буде в перспективі? — запитав журналіст RIA.

— Я думаю, що відповідь вони надали і коштів у них немає, але я думаю, що потім потрібно буде мати великі кошти і ми матимемо великі проблеми, якщо не будемо займатися цим питанням вже сьогодні. Ремонтувати міст — то одне, його ще треба розширити. Якщо автівки ще якось роз’їжджаються, то прохід для пішоходів завузький, — підсумував народний обранець.

— Питання мосту я став піднімати ще з 2017року після того, як обстежив його, — каже —Олег Каменний. — Поступова руйнація мосту йде швидкими темпами. Міст в аварійному стані. Це визнали чиновники Вінницького облавтодору після проведення необхідних експертиз. Його аварійність видно неозброєним оком. Залізобетонні конструкції працюють в несприятливих умовах, тому втрачають свою міцність з кожним днем. Знизу колія під мостом, електроконтактна мережа,  динамічні навантаження та блукаючі токи також прискорюють процес руйнації. Міст потрібно закривати на ремонт негайно, щоб не сталася техногенна катастрофа. Поки будуть вирішуватися фінансові питання, необхідно приступати до підготовчих робіт, які не потребують великих фінансових витрат.

— Чого ви очікуєте від поїздки в обласний автодор? — запитали ми помічника Народного депутата з технічних питань Олега Каменного

— Керівники облавтодору не розуміють своєї відповідальності перед нашими земляками каже пан Олег. Якщо щось трапиться, в першу чергу відповідальність лежатиме на них. Ми повинні використати всі важелі впливу на них. Та й народна мудрість говорить — хто стукає, тому відкривають.

 

 

 

Читайте по темі:

На козятинський міст готові витратити понад 300 мільйонів
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up