В селі Козятин «виросли» невідомо чиї гори соняшникового лушпинння

В селі Козятин «виросли» невідомо чиї гори соняшникового лушпинння

В редакцію газети «RIA-Козятин» звернувся мешканець центру міста. Він повідомив, що на територію колишнього колгоспу звозять лушпиння соняшника та відходи від переробки цього продукту.  «Під нашими будинками якийсь смітник влаштували» – казали люди на місці події.

Коли ми приїхали на територію колишнього тракторного стану, водій бульдозера  горнув підгортачем лушпиння до великого кагату. Запитуємо у нього де знайти господаря всього цього «добра». 

– Не знаю, – відповідає той, – а що трапилось? –  вже він нас запитує.

— Скаржаться мешканці вулиць Подільська і Пирогова, що доноситься їм неприємний аромат від переробки. 

Відео дня

— Так соняшникове лушпиння не смердить, ви поїдьте туди, де я живу. От там дійсно смердить, коли нутрощі худоби і кістка на сонці лежать місяцями. 

– Коли ви до нас зверталися, ми перевіряли бойні і писали про них і про свинарник писали. Якщо там знов якісь негаразди – то приїдемо. 

– Добре, – каже водій, – проведемо збори з цього приводу і на той схід вас покличемо.

На дорозі біля звалища соняшникового лушпиння зібралися місцеві мешканці.

— Я перенесла чотири інсульти. У мене хата тремтить, коли ті автівки одна за одною їздять висипати те лушпиння, і дихати важко від того гною,  чи що вони там возять, – говорить 72-річна пані Катерина

– Так дихати дійсно нічим, – підхоплює думку пенсіонерки пані Ніна і додає: – коли вітер  звідти віє, то аж в горлі стоїть.

Ми пішли до Козятинської сільської ради, щоб почути її думку з приводу цієї ситуації. 

— Нам про факт, що на територію колишнього тракторного стану звозять лушпиння соняшника, стало відомо ще з квітня цього року. Ми хотіли туди піти. Але на тій ділянці є приватна власність і ми туди можемо потрапити тільки в супроводі співробітника правоохоронних органів, – каже очільниця сільської громади Тетяна Катеризюк. – Ще в квітні ми дали такий запит. Правоохоронці обіцяли що прийдуть, от тільки поки не дійшли.  В сільськогосподарську техніку люди вкладали ваучери. Щодо земельної ділянки тракторного стану, так вона досі належить сільській раді, але я повторюю: без супроводу правоохоронців ми туди не підемо. 

У п’ятницю, 18 вересня, ми прийшли в райвідділ Козятинської поліції щоб дізнатися чому стражі порядку так і не навідались до Козятинської сільської ради. Вислухавши нас жінка в поліцейській формі сказала: «Ми вам не можемо дати ніякої  інформації, тому що ми третя сторона конфлікту. Це голова сільської ради повинна цікавитись, яке рішення було прийнято при розгляді того питання. Я впевнена, що на її запит відповідь є.»

– Є – це добре, – погоджуємось ми, – тільки чому про ту відповідь голова села не знає?

– Тому що вона не цікавиться тим питанням, – відповіла правоохоронець. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Alexs Tkachuk

    Ганьба, гроші все вирішують.
  • небайдужий громадянин

    та танюха ще та крахоборниця і артистка . нахрена потрібна така головиха якщо податки не зі всіх здирає і там де вона потрібна взагалі нічого не бачить і не розуміє. ганьба таким !!!
  • Л.Шевчук

    Танюха знову бреше, бабло отримала від господарів соняшника, зуб даю. Як і мєнти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up