В ЦРЛ призначили нового керівника, аграрії Козятинщини проти

В ЦРЛ призначили нового керівника, аграрії Козятинщини проти
  • У вівторок, 28 вересня, в Козятинській ЦРЛ представили нового керівника.
  • В Ігоря Грубеляса, який керував лікарнею в статусі в. о., сплив термін призначення і його замінив головний лікар колишньої міської лікарні Олександр Євтушок. 
  • Проти такого перебігу подій виступили аграрії чотирьох громад

За останні півроку Козятинська ЦРЛ вже два рази змінила керманичів. Олександр Кравчук, який керував закладом протягом п’яти років, у квітні 2021-го пішов з посади за власним бажанням, переїхав до Хмільника і тепер очолює відділ охорони здоров’я тамтешньої міської ради.

Після того, як Олександр Кравчук звільнився, тимчасово виконуючим обов’язки головного лікаря призначили Ігоря Грубеляса, який до цього був заступником з медичної частини, чи як кажуть у народі, начмедом. Тож протягом останніх п’яти місяців саме він керував медичним закладом.

За даними аналітичної системи Youcontrol, 23 вересня сплив термін виконання Ігорем Грубелясом обов’язків в. о. головлікаря. А у вівторок, 28 вересня, колективу лікарні представили нового тимчасово виконуючого обов’язки директора. Ним став Олександр Євтушок, депутат міської ради і колишній керівник міської лікарні.

Відео дня

Нагадаємо, Олександр Євтушок очолював спершу лікарню відновного лікування, яку створили на база залізничної, а з 2018 — міську лікарню, яка прийшла на зміну відновній. Після того, як міська лікарня і стоматологічна поліклініка приєдналися до ЦРЛ, Олександр Євтушок звільнився. Трапилося це на початку вересня, про що свідчить подана ним декларація.

Тепер Олександр Євтушок очолюватиме центральну районну лікарню, допоки не призначать директора на постійній основі. Зробити це мають після того, як проведуть конкурс. Спершу його планували провести улітку, втім відтермінували через невідповідності у штатному розписі центральної районної лікарні.

Проти такого перебігу подій виступили аграрії чотирьох громад. Вони вирішили зустрітися з міським головою, запросивши журналістів. 

У середу вранці, 29 вересня, всі зібралися біля Козятинської міської ради, представник СФГ (селянське фермерське господарства) Подільське Михайло Харенко озвучив ціль візиту до міського голови Тетяни Єрмолаєвої. 

– На сьогодні всі відділення районної лікарні ремонтувалися або вдосконалювалися за рахунок аграріїв. Я не кажу, що це стовідсотково тільки наша допомога лікарні, але всі присутні і не присутні тут надавали посильну, а інколи і непосильну допомогу, – казав фермер з Жежелева. –.Ми переживали різні часи і реформи і т. д, але ніякі пертурбації і реформи не впливали на те, щоб хтось сказав, що ми лікарні не допоможемо. В будь-якій реформі немає нічого кращого, як стабільність.

— Як ми зрозуміли, ви хочете, щоб головним лікарем ЦРЛ залишався Ігор Грубеляс? – запитали журналісти у аграрія.

— Звичайно. Тому ми сьогодні хочемо попросити міського голову Тетяну Єрмолаєву, щоб вона дослухалась до нашої думки і врахувала її. Ми не вимагаємо, а просто висловимо їй своє бачення, – сказав фермер.

В кабінеті міського голови таку ж думку озвучили Віктор Сагайда, Володимир Шубович, Віктор Слободянюк та інші аграрії. Всі вони наголошували на тому, що для них колишній Козятинський район так і залишився цілісним районом. 

– Хоч він і розділився на чотири територіальні громади, але у всіх громад лікарня одна і в недалекому майбутньому може статися так, що ми можемо стати мешканцями одного району, – казали вони. – Треба робити виважені кроки — перед прийняттям рішення треба порадитись з колективом, як вони сприймають нового керівника, треба порадитись з людьми, які лікарні допомагають. А то виходить, що в недалекому минулому робили все можливе, щоб ЦРЛ не було. Небайдужі люди районну лікарню підтримали фінансово і відстояли, а тепер рвуться керувати ЦРЛ.

Відкликати призначення в. о. головного лікаря не так то просто. Але у міського голови є декілька варіантів. Один з них запропонували міському голові аграрії – винести це питання на сесію. 

Вислухавши всіх, міський голова говорила годину. Зокрема, про те, що лікарні потрібен хороший менеджер. Лише тоді у заклад прийдуть гроші. Що стосується Ігоря Грубеляса, сказала наступне:

— З Ігорем Петровичем у мене домовленість. Він може хоч сьогодні написати заяву на директора лікарні.

Ще раз слово взяв Михайло Харенко.

— Не можна було так робити. Зараз Ігор Грубеляс в лікарні ніхто. І якщо йому не дадуть посаду, я обіцяю, що без роботи він не залишиться. Ми заберемо його в Жежелівський ФАП на зарплату 50 тисяч гривень у місяць. У нас він буде на прийомі пацієнтів, а ви втратите класного спеціаліста і порядну людину, – сказав він.

Після завершення зустрічі аграріїв з міським головою ми запитали у Віктора Слободянюка, чи задоволені вони результатом розмови з очільницею міста?

— Якоїсь конкретики від міського голови ми не почули. По директору лікарні буде конкурс, – сказав він.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валерій Загребельний

    Алігархі
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Дуже добре , що ведучі аграрії громад надавали посильну допомогу , підтримували лікарню і  зараз не стоять осторонь проблем медицини. В наш час це дорогого вартує. Але, можливо,зараз настала саме та пора , коли цю посаду займе достойний на конкурсній основі .
  • Володимир Сушко

    В єто поворот 😁!!
  • Леонід Ящук

    Настільки мені відомо не всі аграрії такої думки, є такі які вітали Євтушка з призначенням...На мій погляд все має вирішити конкурс на посаду Головного лікаря, однак  склад конкурсної комісії потрібно розширити за рахунок членів виконкому міськради, депутатів медиків та преставників громад бувшого Козятинського району, якщо вони згодні взяти участь у співфінансуванні закладу...представників медичних закладів, які приєднались до бувшої райлікарні.....Не Єрмолаєва особисто обирає керівника закладу, наскільки я розумію тиснути на неї своїми авторитетами та посадами негарна справа..Розгляд питання на сесії не сприятиме швидкому придбанню кисневої станції, отриманню пакета на лікування хворих на ковід, як і війна між претендентами на посаду...Лікарню потоібно готувати до роботи в складний зимовий період...Я впевнений, що на конкурсі переможе достойний, досвідчений,професійний та перевірений часом кандидат, а пргравшим запропонують гідні посади. та оклади...

keyboard_arrow_up