«В Україні сценарію Італії не буде»: що ще потрібно знати про коронавірус

«В Україні сценарію Італії не буде»:  що ще потрібно знати про коронавірус
  • Людство жило, живе і буде жити серед вірусів — головне не панікувати. Поради закордонних спеціалістів

Що ще потрібно знати про коронавірус? Це питання турбує багатьох українців і наших земляків в тому числі. Мабуть, знаємо ми за «корону» достатньо. Залишається тільки те, що ми знаємо, виконувати. Для того і вводився карантин. Чому окремим верствам населення карантин не повинен бути відпусткою чи канікулами?

Для чого потрібно сидіти вдома — пояснює лікар Центру «Лос Кресенус» Тенеріфе Оксана Фоміна — Обов’язок кожного хто перебуває на карантині — вберегти себе і не заразити іншого, — каже вона. — Стан кожного, хто заразиться, залежить від того, хто скільки вірусів на хватається. Коли людина заразилася від когось одного, захворювання може пройти навіть безсимптомно, коли заразився від кількох людей, то стан хворого буде протікати в більш важкій  формі. Епідемію потрібно розтягнути в часі — дати можливість лікарям спасати хворих. В переповнених лікарнях шансів вижити буде менше. В переповнених лікарнях заразяться й лікарі. Тож сидіть дома!

За словами кандидата медичних наук Олександра Шишоніна (головного лікаря клініки Шишоніна), вірус блукає, його не можна проконтролювати тож рано чи пізно нам доведеться з ним зустрітися. Якщо взяти італійський досвід то люди, в кого молоді організми, легко перенесли корона вірусну інфекцію. Беремо статистику вікових категорій: на тисячу захворівших від 0 до 29 років не помер ніхто. Категорія 30-39 — помер один (хронічне захворювання) категорія 40-49 — один (хронічне захворювання), категорія 50-59 — шість померлих (хронічні захворювання), 60-69 — двадцять сім, 70-79 — дев’яносто шість, 80-89 — сто шістдесят шість, 90 і більше років — сто дев’яносто.

Відео дня

Як зробити, щоб люди з груп ризику при зустрічі з коронавірусом зустріли його у всеозброєнні? Лікар пропонує вживати рослинні та молочні жири, займатися оздоровчою гімнастикою куди входить ходьба і фізичні вправи на свіжому повітрі. Для гіпертоніків Шишонін пропонує вправи голови і масаж шиї. Для людей з ослабленою системою дихання — гімнастику для покращення функції дихання.

 Кандидат біологічних наук вірусолог Надія Жолобак каже, що в Україні сценарію Італії не буде. Українці не такі темпераментні, як італійці чи іспанці. Ми менше обнімаємось і цілуємось при зустрічах. В італійців є традиція не роззуватися при вході в будинок. Вони одягають шкарпетки тільки після прийому ванни. Тим самим заносять вірус до хати. Ще один немаловажний факт, що ми наближаємось до літа, а ультрафіолет згубно діє на коронавірус.

А ще з кожним інфікуваннм від людини до людини вірус втрачатиме свою силу і може зійти нанівець. Віруси приходили і зникали. Це безперервний процес. Тому віруси знов будуть приходити (нові чи старі форми).

— Людство завжди жило, живе і буде жили серед вірусів. Головне — не панікувати, — сказала науковець.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up