В управлінні соцполітики пояснили порядок компенсації витрат за прихисток переселенців

В управлінні соцполітики пояснили порядок компенсації витрат за прихисток переселенців
  • В Управлінні соціальної політики Козятинської міської ради надали роз’яснення до опублікованої статті «Не отримала жодної суми»: переселенці з Донеччини, яких прихистила козятинчанка, поскаржилися меру Вінниці».
  • Додамо, в статті йшла мова про затримку виплат компенсації витрат за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб власникам житла.

Нагадаємо, ми писали на сайті Вінницької міської ради у розділ «Публічні звернення» переселенці з Донецької області, яких прихистила козятинчанка, поскаржилися меру Вінниці Сергію Моргунову

Як повідомляє Козятинська міська ТГ згідно Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою КМУ від 19.03.2022 року № 333, власники жилих приміщень, які безоплатно розмістили внутрішньо переміщених осіб в своїх жилих приміщеннях, можуть отримати компенсацію для покриття понесених ними витрат, пов’язаних з таким розміщенням. Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14, 77 гривень.

Щомісяця власник жилого приміщення подає заяву для отримання компенсації не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця з зазначенням кількості людино-днів у відповідному місяці (компенсація здійснюється лише за наявності обох заяв).

Відео дня

Протягом строку розгляду заяви уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради проводять перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, паперових та електронних документів, що посвідчують особу, а також свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, документів, що підтверджують приналежність до вразливих груп населення або їх соціальний статус.

За результатами перевірки виконавчий орган сільської, селищної, міської ради узагальнюють надану у заявах інформацію у переліки згідно з додатками 2 і 3 (далі - переліки), визначають обсяг та джерело компенсації особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, та подають переліки до відповідної обласної військової адміністрації, до 12 числа місяця, що настає за звітним.

— Обласні військові адміністрації, протягом п’яти робочих днів після отримання переліків від виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, надсилають узагальнену інформацію за формою згідно з додатком 4 до Мінрегіону для опрацювання питання виділення фінансування із зазначенням інформації щодо виділення коштів з відповідного бюджету (джерела) та за формою, згідно з додатком 5, до відповідної міжнародної організації, благодійної організації та громадського об’єднання для здійснення компенсації за рахунок їх коштів, — йдеться у повідомленні. — Міжнародні організації, благодійні організації та громадські об’єднання за результатами опрацювання отриманої від обласних військових адміністрацій інформації здійснюють виплату компенсації особам, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, та інформують відповідні обласні військові адміністрації, Київську міську військову адміністрацію та Мінрегіон про обсяги здійснення такої виплати.

Повідомляють, що компенсація особам, що розмістили чотирьох і більше внутрішньо переміщених осіб, а також осіб з інвалідністю, осіб старше шістдесяти років, одиноких матерів, членів багатодітних сімей, членів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, інших вразливих груп населення, виплачується за рахунок наявних коштів міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань в рамках домовленостей, узгоджених з Мінрегіоном, відповідно до узагальненої інформації, наведеної у додатку 5.

— Враховуючи вищевикладене, управління соціальної політики Козятинської міської ради інформує щодо ситуації громадянки Федчишиної Галини Антонівни, в якої проживають шість внутрішньо переміщених осіб з квітня 2022 р. Так як Галина Антонівна безоплатно розмістила у своєму будинку шість внутрішньо переміщених осіб, компенсація виплачується за рахунок наявних коштів міжнародних організацій (додаток 2). Щомісячно з квітня 2022 р. по серпень 2022 р. управління соціальної політики визначало обсяг компенсації та вчасно надавало переліки, згідно з додатком 2, до Вінницької обласної війської адміністрації, а вони, в свою чергу, до міжнародної організації, яка здійснює виплату компенсації. Отже, працівники управління соціальної політики Козятинської міської ради зі свого боку зробили все можливе для нарахування компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб Федчишиній Галині Антонівні і не можуть нести відповідальності за виплату даної компенсації, так як її здійснюють міжнародні організації. — пояснили у міській раді

Читайте також:

«Раз на місяць дають кілька кіло круп — і все»

У Козятинській громаді розпочинається видача продуктових наборів. Розповіли хто і де їх може отримати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up