Важливе за тиждень: ТОП новин для козятинчан

Важливе за тиждень: ТОП новин для козятинчан
  • Ми зібрали найважливіші матеріали за минулий тиждень (з 4 по 10 січня), аби нагадати вам популярні та важливі матеріали на сайті kazatin.com
  • До вашої уваги пропонуємо ТОП новин
     

На Козятинщині в новому році першою народилася дівчинка

Третього січня 2021 року в козятинському пологовому відділенні о 00.30 народилася дівчинка, з вагою 3 кілограми 200 грамів і зростом 57 сантиметрів. І мама і немовля почуваються добре. Новонароджена ощасливила сім'ю із Залізничного. За інформацією старшої акушерки акушерсько-гінекологічного відділення Козятинської центральної лікарні Ірини Поплавської, за минулий 2020 рік на Козятинщині народилося 379 діточок.

У Кордишівці вбили 28-річного чоловіка

У суботу, 2 січня, поліцейські затримали двох зловмисників, які неподалік зупинки громадського транспорту в селі Кордишівка через раптовий конфлікт нанесли умисних ушкоджень 28-річному місцевому жителю, від яких останній помер. Побитого чоловіка правопорушники затягнули за зупинку та покинули помирати.
Як повідомив начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Андрій Дамзін, протягом години поліцейські встановили особу потерпілого. За слідами, з залученням службового собаки, оперативники встановили маршрут руху потерпілого, після цього почали подвірний обхід мешканців села Кордишівка, аби з’ясувати, де і з ким останній раз бачили потерпілого.

Поліцейські затримали двох жителів села Флоріанівка віком 29 та 35 років. Молодший з чоловіків раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення грабежів. Виявилось, що 1 січня чоловіки приїхали в Кордишівку у справах. Один з них був знайомий з потерпілим, і вони разом розпивали спиртні напої. Дорогою додому між чоловіками спалахнув раптовий конфлікт, під час якого почалась бійка. Отримані потерпілим ушкодження виявились несумісними з життям. Затримали поліцейські зловмисників за місцем їх проживання. 

Відео дня

Оштрафували інженера "Енергозбереження", продавчиню і юнака

Загальна сума штрафів - більше 8 тисяч. Що порушили?
У вівторок, 5 січня відбулося засідання адміністративної комісії при міській раді. Розглядали чотири протоколи. Як повідомляють на сайті Козятинської міської ради, перший протокол стосувався 70-річного чоловіка. Дідусь здійснив хибний виклик поліції. Проте його від відповідальності звільнили, зважаючи на поважний вік та інвалідність.
Відповідно до другого протоколу оштрафували продавчиню, яка продала вино неповнолітньому. За третім протоколом оштрафували 19-річного хлопця, який напоїв пивом свою 16-річну подругу. Четвертий протокол стосувався інженера ТОВ "Енергозбереження". Його оштрафували за те, що не було розміщено належним чином паливо на території котельні, що біля районної лікарні.

Козятин тепер обслуговуватимуть Хмільницькі електричні мережі

Починаючи з 1 січня 2021 року на території Вінницької області діють вісім районних структурних одиниць. Зміни в організаційній структурі "Вінницяобленерго "відбулися на виконання рішення наглядової ради від 15 грудня 2020 року. Про це повідомляють на сайті компанії. Відтак, територію Козятинських та Калинівських електромереж відтепер будуть обслуговувати Хмільницькі електромережі. Організаційна структура займатиметься розподілом електроенергії, експлуатацією та ремонтом електромереж, підстанцій та іншого електрообладнання.
 

Січневий локдаун в дії: про запровадженні обмеження

Обмеження січневого карантину в Україні не такі жорсткі, як навесні минулого року. Принаймні, гарантовано працюватиме транспорт.
Не скасували мандри потягами і навіть літаками. Щоправда, обов’язковими для усіх залишаються правила «помаранчевої зони». 
 

Як наші земляки Різдво святкували

Зранку віряни пішли до церкви. У храмі Покрови пресвятої Богородиці. Незважаючи на пандемію в церкві на Різдво Христове було багатолюдно. Люди таки прийшли до Бога, щоб прославити народженого Ісуса Христа. Люди впевнені, що крім Бога ніхто не допоможе. Настоятель храму отець Василь відслужив Божественну літургію, а церковний хор разом із прихожанами гарно співали колядки прославляючи Христа.

О 14 годині прийшли перші колядники. Рідко, в кого було більше трьох груп колядників.У когось двоє, у когось їх зовсім не було. Одним колядувати дощ завадив. Другим високі паркани господарів. Третіх не пустили на колядки через епідемію коронавірусу батьки.  За повір’ям, чим більше колядників завітає до хати тим буде здоровий і багатший рік. Як нам зробити той рік багатшим, коли навіть по селах на Різдво 2021 колядувало мало дітей. Це дорослі повинні допомагати дітям відновлювати традиції наших дідів та прадідів.
 

У Козятині зникли колядники. Їх розшукали поліцейські. Де були?

8 січня близько першої  години ночі на спецлінію поліції 102 з повідомленням про зникнення дітей  звернулась  жителька села Титусівка.  Жінка розповіла, що близько 17.00 години двоє її неповнолітніх синів  пішли колядувати та до теперішнього часу не повернулися додому. Мобільних телефонів діти при собі не мали.

Як розповів т.в.о. керівника ювенальної превенції обласного главку поліції Володимир Федоришин, на пошуки дітей  залучили весь особовий склад місцевої поліції та  працівників ювенальної превенції. 
Під час розмови з однолітками хлопчиків поліцейські  з'ясували, що діти пішли колядувати до  сусіднього населенного пункту. Через  три години пошуків неповнолітніх знайшли у Сигналі. Хлопці були в нежилому будинку на околиці села. Зі слів дітей, вони пішли колядувати, а коли зрозуміли, що пізня година, боялися повертатися додому. Аби не замерзнути,   хлопці знайшли нежилий будинок  і до ранку вирішили залишитись у ньому.

Прогулянка містом: піщані гейзери, латана труба та Різдвяне сяйво на Осипенка

Щотижня ми об’їжджаємо наше місто та його околиці в пошуках цікавих фото. Почалася наша прогулянка через п’ять хвилин після зустрічі Нового року. Що побачили — дивіться за посиланням
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up