Перед селянами постав вибір: пускати «миньок» під ніж чи шукати нові шляхи збуту молока?

Перед селянами постав вибір: пускати «миньок» під ніж чи шукати нові шляхи збуту молока?
  • На гарячу  лінію газети «RIA-Козятин» надійшло повідомлення від мешканців Михайлина. Вона повідомили, що три роки здавали молоко по ціні 6 гривень за літр.
  • В березні місяці фермер, яка в михайлинців приймає молоко, встановила ціну 5 гривень за літр, а з квітня місяця вартість одного літра молока по фермерським розцінкам буде дорівнювати 4.50.
  • Як вижити при таких цінах і до кого можна звернутися щоб встановили справедливу ціну на молочну продукцію?

Так дійсно навіть 6 гривень за літр ціна не справедлива. В питанні молочної продукції на селі ми розбиралися в листопаді минулого року. Зверталися до спеціалістів збуту молочної продукції та фахівців права. Спеціалісти молочки казали, що молоко повинно коштувати значно дорожче і лад на ринку молочної продукції можна навести на рівні держави чи підприємець погодиться на більш менш справедливу ціну.

Хаос на ринку молока виник не в 2020 році. Селяни четвертий рік стоять перед вибором пускати “миньок” під ніж чи шукати нові шляхи збуту молочної продукції.

До вашої уваги лист Євгенія Божованця з яким він звернувся до президента ще в далекому 2016 року.

Відео дня

«Шановний пане Президент!

Звертаюсь від імені українського села. З кожним днем жити у селі все складніше. Єдиним доходом середнього селянина залишається вирощування худоби та продаж молока приватним підприємствам для подальшої обробки та продажу. У магазині середня ціна за 1 л молока коштує 12-15 грн. В той же час у селі скуповують молоко у середньому за ціною 2,80 грн. за 1 л. Тому звертаємось до Вас з проханням встановити і контролювати мінімально допустимий рівень цін на молоко в селі на рівні 4,50-5 грн. за 1 л молока.»

Тобто, питання, яке турбує селян щодо здачі молока не нове і не тільки на Козятинщині . В осени минулого року подібна ситуація була в одному з сіл нашого району де фермер, який проводив збір молока заявив селянам “Крім мене до вас ніхто не приїде, а ви думайте”. Селяни спочатку молоком кормили свиней. Потім частина селян стала реалізовувати молоко на ринку, а інша частина змирилися і стали здавати молоко за ціною, яку встановив фермер.

Спеціалісти права кажуть — такі правові відносини усних домовленостей. Фермер платить ту ціну яка йому вигідна.Селянин погоджується на неї чи шукають інші шляхи реалізації. 

Це той випадок, коли селянин допомагає державі виконувати її функції — кормити населення і немає підтримки за свою роботу від держави.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віктор Осаволюк

    Так у вас хоч ринки працюють.На Житомирщині 3 тижден-карантин.Впершу чергу розганяють селян з власною продукцією і с-г.тварин не дають продавати.Сумно-курячі яйця ОНЛАЙН".Чи є ще де такий дебілізм новоі команди?
  • Татьяна Петровец-Васьковец

    Хомутець.Полтавська обл,молоко за місяць впало на 1 грн,тепер 1 л 5 грн,вони там в місті знають що таке корова.....
  • Таня

    У нас у Калинівському районі така же сама ціна 4 50гр нема куди звертатися село винищують

    Любов reply Таня

    У нас у Ружинському районі тоже ціна упала. Що хочуть той роблять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up