Вибори поетапно: про голосування і результати

Вибори поетапно: про голосування і результати
  • Про проценти. У неділю, 31 березня, мешканці нашого міста обирали Президента України.
  • За кого найбільше проголосували? Чи були якісь порушення? Журналіст RIA спостерігав за виборами

Усі виборчі дільниці відкрилися вчасно. З восьмої години біля столиків з бюлетенями спостерігалися черги. Адже Козятин - місто залізничників і деякі козятинчани в цей день поспішали на роботу. Іншими словами, хотіли проголосувати ще до початку робочого дня на виробництві. Для зручності козятинчан, ми не будемо називати номер дільниці, в якій побували, а будемо вказувати дільницю за місцем установи, де вона знаходиться.

Десь з 10-ої години на дільницях виборчих комісій настав рваний ритм роботи. То виборців було мало на дільниці, то прибували в ДВК в значній кількості. Винятком була дільниця, що в приміщенні залізничного училища. На ній потік виборців був по принципу відлагодженого конвеєра. Схожа ситуація була в школі № 5.

Відео дня

У школі № 3, завдячуючи виборам, зустрілися однокласники 1956 року випуску — Галина Симончук (дівоче призвіще Долінська) з 80-річним Анатолієм Сумом. Яка ж то була щира зустріч друзів по класу!

На деяких дільницях портрети кандидатів у президенти та їхні програми були розміщені, перекриваючи одна одну. У деякій мірі такому явищу є й пояснення— багато кандидатів на пост номер один. Розмістити 39 плакатів у розгорнутому вигляді не на кожній дільниці є можливим.

На 12 годину виборчого процесу в нашому місті явка виборців складала третину від кількості громадян, що включені в реєстр виборців.

На 16 годину наші земляки перевищили середній показник по Україні 45 відсотків до 51-го в нашому місті.

На 20-ту годину явка виборців в місті Козятині на дільницях складала на окремих дільницях від 61,5 до 64-ох відсотків.

Як проводили підрахунок голосів

Журналіст обрав одну із багатолюдних дільниць, що в приміщенні школи № 1.

Спочатку члени ДВК провели всі процедурні питання з підрахунком корінців використаних бюлетенів. Підбили баланс використаних та невикористаних виборчих бланків. При потрійному перерахунку виборчої документації був відсутній один корінець використаного бланку. На що виборчою комісією був складений відповідний акт. У не використаних бланках зробили зріз у верхньому куті і запакували їх для здачі в ОВК.

Скриньки з виборчою документацією відкривали почергово, починаючи з переносних. Великі скриньки почали відкривати, починаючи з першої. Бюлетені всіх скриньок були складені в одну стопку і представник виборчої дільниці з голосом хорошого оратора називав прізвище кандидата, проти якого виборець робив відмітку. У цілому результати виборів в нашому місті були майже копією оприлюднених екзит-полів соціологів після закриття всіх дільниць по Україні.

Найбільшу підтримку по 13 виборчому округу Калинівка, Козятин, Хмільник здобув Володимир Зеленський. Проголосувало за нього — 22164 виборці, що становить 23 відсотки. На другому місці Петро Порошенко. За нього віддали голоси 20400 виборців. У відсотках це 21,23 відсотка. На третьому місці Юлія Тимошенко. За неї проголосували 20141 особа, в процентному відношенні це майже 21 відсоток. Далі вже колишні кандидати в президенти мають такі показники: Олег Ляшко — 8848 голосів, Ігор Смешко — 7991, Анатолій Гриценко — 5362, Юрій Бойко — 3591.

У місті Козятині лідер президентських перегонів Володимир Зеленський заручився підтримкою більше чотирьох тисяч наших земляків.

Читайте по темі:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up