Від мінського формату до будапештського, нова армія та реформи – про що говорила Тимошенко у Вінниці

Від   мінського формату до будапештського, нова армія та реформи – про що говорила Тимошенко у Вінниці
  • Із проектом нової конституції до Вінниці приїхала Юлія Тимошенко.
  • Кандидат на президентське крісло говорила про необхідність нової армії, право виборців, реформу освіти і не тільки.
     

Юлія Тимошенко разом зі своєю командою приїхала у Вінницю, аби презентувати нову програму. В наше місто Тимошенко приїжджає вже не вперше. Тож спершу згадаємо, коли леді Ю приїжджала до нашого міста.

Була “Вона” тут за часів мерства Гройсмана в 2007 році. Тимошенко приїжджала на “розбір польотів” зі своїми партійцями, які голосували в різнобій з рішенням партії. Тоді вона навіть відвідала сесію міськради, де навіть дякувала Гройсману.

«В деяких містах мери очолюють тіньові схеми. Ви сьогодні створили ноу-хау в Україні, відкрили нові обрії для наповнення бюджету»,- казала Тимошенко.

Відео дня

Наступного разу Юлія Тимошенко побувала у Вінниці в 2009 році, перед виборами Президента. І наше місто стало останнім в її “передвиборчому списку”. Тоді вона також розхвалювала і мера, і губернатора Олександра Домбровського. Обіцяла дешевий газ для цукроварів.

Наступного разу Юлія Тимошенко побувала у Вінниці в травні 2010. Перед виборами Президента. Тоді вона зустрічалась з представниками опозиційних партій і емоції на прес-конференції просто зашкалювали. Після усіх перипетій, вона зустрілась з Володимиром Гройсманом в його кабінеті. На приватну розмову. І  

Була Леді Ю у Вінниці після свого звільнення у 2014 році. І знову перед виборами. Юлія Володимирівна прийшла на прес-конференцію на милицях, хоча при цьому була в туфлях на підйомі. І також зустрілась зі своїми прихильниками на площі Героїв Небесної Сотні.

– На жаль, що стосується Вінницької області, то тут призначаються люди за квотами Удару та Порошенка, можливо, якби я мала можливість – то справилася б з цим краще за люстрацій ний комітет, -  казала вона тоді про роботу Люстраційного комітету, який очолював Єгор Соболєв.

У 2017 році вона знову відвідала наше місто. Приїхала Юлія Володимирівна на закрите засідання партії, яке відбулось на вулиці Київській в готелі “Оптіма”. Приїзд асоціювали ще з тим, що людину Тимошенко, вінничанку Людмилу Щербаківську, зняли з посади заступниці голови обласної ради.

І знову жовтень, але 2018 року. У холі ресторану «Mont Blanc» сотні людей зібрались послухати Леді Ю. До речі у травні 2018 року Гриценко теж давав у цьому ресторані прес-конференцію. Але на другому поверсі. Тоді він згадав і про Тимошенко. Казав:

— Юлія Тимошенко публічно заявила всій країні, що вона йде на вибори не об’єднуючись ні з ким, — казав Анатолій Гриценко. — Вона говорила, що не хоче брати відповідальності за когось. Ми поважаємо це рішення і бажаємо їй успіху.

Повернемось до прес-конференції. “Юля” як завжди була на підборах, в строгому чорному платті, і без коси. У першому ряду сиділи незмінні однодумці Людмила Щербаківська (голова осередку “Батьківщина” у Вінницькій області,авт.) і Вадим Кудіяров, з “Батьківщини-молодої”. Так про що говорила “Вона”?

Про війну

– У нас на 30-те жовтня запланований безпековий форум. Там зберуться я ті люди, які дуже добре розуміють як мусить бути вибудована армія, як мусить бути побудована дипломатія. Після цього форуму країні буде запропонована нова стратегія миру.

  Що саме буде в тій новій стратегії миру, Леді Ю так і не сказала. Але додала:

– Україна не може не мати сильної армії. Нам потрібна армія найновітнішого покоління і це питання обов'язкове.

Згадала вона роззброєння України.

– Кожен рік проводився зовні план роззброєння України і дійшли до того, що у 14 році у нас не було нічого. Не буду вдаватися в подробиці, тому що йде війна і я не хочу заглиблюватися в цю тему, в якому стані сьогодні армія, але армія потрібна. Друге, якщо дуже коротко говорити, нам потрібно переходити від тупіковго мінського формату.

Про Мінський формат і Будапештський меморандум

Леді Ю каже, що Мінський формат нам не підходить. –

Мінський формат із самого початку був провальним і нам треба переходити до будапештського формату. Будапештський меморандум – це гарантія України, які давали Сполучені Штати, Велика Британія, Росія, а потім вже приєдналися Франція і Китай. Якщо ми відмовимося від, третього за потенціалом у світі, ядерного озброєння, ми будемо мати гарантії недоторканності наших кордонів, миру на нашій землі і так далі.

Юлія Володимирівна називає Будапештський меморандум гарантією. Це йде в повний розріз з тим, що написав у себе на сторінці в Фейсбук колишній голова Міністерства оборони Євген Марчук.

"По-перше, в англомовному оригіналі тексту Меморандуму ні в його назві, ні в самому тексті жодного разу не вживається слово" гарантії - guarantees ". Тим більше, немає словосполучення "дають гарантії ". І, на жаль, це правда. І в назві, і в тексті, в основному, використовується формула "запевнення - assurances" - Memorandum on Security Assurances ", - каже Євген Марчук.

А ще він додав, що країни-гаранти взагалі не зобов’язані захищати нашу Україну.

– Остання стаття 6: "Україна, РФ, Британія і США будуть проводити консультації у випадку виникнення ситуації, в результаті якої виникає питання щодо цих зобов'язань".

Але у Вінниці Юлія Тимошенко сказала, що прямий обов'язок президента і міністра закордонних справ, збирати президентів, прем’єрів тих країн, які дали гарантію.

– Потрібно починати дискусію як це зупиняти. Жодного разу це питання не було підняте і ніхто не звернувся до країн-гарантів, з проханням пояснити и як вони ці гарантії виконують.

Юлія Тимошенко пообіцяла, що буде зміна формату.

– Крім того ми продовжимо проводити процес щодо залучення миротворців на окуповані території, але абсолютно точно – за умовами України. Не може  бути так, щоб миротворці, або будь-які інші види переговорів будувалися на ультиматумах країни-агресора.

Запитання про АТО

Одна зі слухачів запитала пані Ю коли закінчиться АТО.

– Після оборонного форуму будуть розгорнуті пропозиції. Я не маю такої легковажності заявляти, що після президентських виборів за два тижні буде закінчено війну, я не можу так говорити. Але я точно можу сказати, що буде припинено заробляння грошей на війні, буде припинена дискусія навколо тупикового мінського формату, замінена будапештським і армія буде будуватися не на корумпованих постачаннях непридатної техніки, як це сьогодні відбувається, а реально буде будуватися армія найновішого зразка.

Після закінчення прес-конференції Юлія Тимошенко сфотографувалась з однією жінкою, і в супроводі своєї охорони залишила зал.
Анна Ковальова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вова Полічков

    Словесна тріскотня !  Головне для неї влада а держава та люди  - нічого як і її подібні  25 років словесна   діарея.  Штопає  громадянам органи  мислення!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up