Відвідали 16 сімей: благодійна акція «Добрий Козятин» триває

Відвідали 16 сімей: благодійна акція «Добрий Козятин» триває
  • Вже більше місяця в нашому місті діє благодійна акція "Добрий Козятин". Започаткована вона була громадою Української Греко-Католицької Церкви. Сама ідея такої акції  з’явилася після заклику глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава створити банк їжі при кожній парафії УГКЦ.
  • В нашому місті підтримав заклик отець Антон Борис

Коли ми перший раз зустрілися з Отцем Антоном, то він сказав: «Ми, як громада, хотіли підтримати парафіян, які через різні проблеми не мають фізичної можливості приходити в храм на Богослужіння. Сам апостол Павло закликає: «Поки маємо час, робімо добро всім, а зокрема рідним у вірі»

— А звідки взялася назва «Добрий Козятин» і хто його автор? — запитали ми у священника

Відео дня

—.Назва виникла у спілкуванні із Оленою Білянець, — каже отець Антон Борис. — Саме вона першою запропонувала створити сайт «Добрий Козятин» і таким чином робити добро та поширювати добрі новини.

 — Вже більше місяця діє ваша акція. Скільки сімей чи окремих парафіян ви вже провідали?

  — За час відколи діє наша акція ми відвідали 16 сімей, всі сім’ї по місту. Роздавали одяг нужденним та продукти харчування. В суботу, 12 грудня ми якраз в черговий раз роздали продуктові набори, які нам принесли не байдужі до долі інших люди. Разом з ними ми робимо добру справу.

— Чи вистачає тих продуктів харчування коли ви відвідуєте нужденних?

 Дійсно вистачає, а якщо трапиться так, що люди принесуть менше продуктів, то їх дефіцит беде перекрито за рахунок парафії, — відповідає Антон Борис

За словами священника, акція триває далі. У другу суботу місяця (9 січня)  планують знову відвідати сім'ї. Продукти можна приносити в каплицю по вул. Винниченка 5.

На завершення нашої розмови Антон Борис розповів, що відчувають люди які дарують продукти і ті, що ті дари приймають. Цей коментар настоятель храму УГКЦ  прочитав соцмережах від однієї людини. Вона написала: «Насправді, можна вижити  без цієї допомоги, важко, але можна. Та людина, яка допомагає, відчуває в собі сили змінити чиєсь життя. А людина, що приймає допомогу, починає вірити в людяність.»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up