Вінницька область отримала 18 720 доз вакцини проти COVID-19 Comirnaty від Pfizer-BioNTech

Вінницька область отримала 18 720 доз вакцини проти COVID-19 Comirnaty від Pfizer-BioNTech

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я та реабілітації ОВА, вакцина уже доставлена до пунктів щеплення. 

Наразі в області доступні такі вакцини від COVID-19: CoronaVac, Pfizer та Janssen (Jcovden).

На сьогодні у Вінницькій області майже 50% мешканців вакцинувалися від COVID-19. Понад 70 000 отримали бустерну дозу щеплення.

В області, нагадаємо, визначили 15 лікарень, в які будуть госпіталізовувати хворих та пацієнтів із підозрою на коронавірус. До слова, Козятинська ЦРЛ до цього переліку не потрапила, тому хворих із колишнього Козятинського району везуть на лікування до медичних закладів Вінниці.

Відео дня

Якщо під час попередніх хвиль на коронавірус хворіли здебільшого дорослі, то зараз недугу все частіше фіксують у дітей. Більшість інфікованих мають легкий перебіг хвороби, або ж середньої важкості. Важких випадків, які потребують госпіталізації, наразі не багато.

— Пацієнтів із важким перебігом не багато, тому що значний відсоток населення вже вакцинований, — розповідала на початку вересня нашому виданню Юлія Радогощина, директорка Козятинського міського центру надання первинної медико-санітарної допомоги.. — Що стосується симптомів, які спостерігаються у хворих, то це переважно підвищення температури до 38–39 градусів, першіння в горлі, ломота в тілі, головний біль та загальна слабкість.

Щоб вберегти себе та своїх близьких і не захворіти на коронавірус, лікарі радять уникати людних місць і користуватися засобами індивідуального захисту — масками та респіраторами.

— Важливо не забувати про масковий режим, — наголошує Юлія Радогощина. — Лише таким шляхом можна убезпечити себе. При появі респіраторних симптомів не зволікайте, одразу звертайтеся до сімейного лікаря. Ще один важливий момент — якщо у вас з’явилися симптоми, потрібно ізолюватися в окрему кімнату, щоб не наражати оточуючих на небезпеку, і часто провітрювати приміщення.

Аби мінімізувати ризик інфікування, лікарі рекомендують також робити щеплення.

— Ми продовжуємо кампанію з вакцинації, — каже Радогощина. —  Щеплення можна зробити як у нашому пункті вакцинації, який працює на базі амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги, так і вдома, якщо пацієнт за станом здоров’я не може з’явитися до пункту вакцинації самостійно.

Щоб отримати щеплення проти коронавірусу,  зверніться до свого сімейного лікаря. 

Читайте також:

Знайомтеся, наші нові лікарі

До кінця року у Козятинській ЦРЛ запровадять проходження гемодіалізу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up