Волонтери доставляють додому продукти та ліки. Як отримати допомогу?

Волонтери доставляють додому продукти та ліки. Як отримати допомогу?
Фото зі сторінки громадської організації у Фейсбук
  • Громадська організація допомагає під час карантину тим, хто цього потребує.
  • Її представники безкоштовно привозять продуктові набори та ліки.
     

Від початку карантину волонтери допомогли вже понад двадцятьом козятинчанам. Одна з них — 72-річна Зінаїда Чорномаз. Вона мешкає разом зі своєю 92-річною мамою. За покупками жінка виходить не часто — раз чи два на тиждень. Часом продукти приносять онуки. Та позаяк і Зінаїда, і її мама — у групі ризику, зайвий раз із дому намагаються не виходити, тому допомога волонтерів була дуже доречною.

— Мені принесли пакунок. У ньому була олія, цукор, борошно, крупи (рис, гречка і кукурудзяна крупа), згущене молоко і була свинина, тушонка. У мене ще є крупи, ми ще їх не з’їли навіть. Олію то вже використали, — каже Зінаїда.

Тих, хто потребує допомоги, знаходять завдяки спеціальній платформі. Її розробили для того, аби допомагати тим, хто у зоні ризику.

Відео дня

Якщо вам необхідні якісь продукти чи медикаменти, потрібно зайти на сайт і натиснути синю кнопку «Мені потрібна допомога». Далі треба буде зареєструватися у системі, вказати адресу і зазначити, що саме вам потрібно. Якщо ви знаєте когось, кому потрібна допомога, ви можете зареєструвати і його.

Коли заявка сформована, волонтери купують усе необхідне.

— Якщо говорити за продукти, це можуть бути крупи, молочні вироби. Якщо говорити за медикаменти — то починаючи від корвалолу і закінчуючи якимись дорожчими ліками, які потребують люди, — розповідає Богдан Арсенюк, голова ГО «Солідарна молодь Вінниччини». — Ми більше працюємо у Козятинському районі, але у нас є люди і в самій Вінниці, і в Калинівці. Допомагаємо, як можемо. Тому що на великі відстані у нас не завжди виходить їхати.

Продукти та ліки волонтери розвозять у масках та рукавичках для того, щоб не наражати на небезпеку тих, кому везуть допомогу.

— У нас все дуже суворо в плані техніки безпеки, — продовжує Богдан Арсенюк. — Ми залишаємо пакети з продуктами біля входу на подвір’я, якщо це приватний будинок. Не контактуємо майже ніяк з людьми. На відстані можемо привітатися, впевнитися у тому, що пакунок потрапив до них в руки — і все.

До речі, на платформі «Солідарність» можна не лише залишити заявку про допомогу, а й виступити в ролі волонтера. Для цього треба натиснути на жовту кнопку «Хочу допомагати». Вона розташована праворуч зверху.

— Ви вибираєте район, місто, натискаєте на галочку «я можу допомогти», там з’являється інформація для волонтера: номер телефона і адреса того, хто потребує допомоги. А після того, як ви допомогли, ви натискаєте «допомогу виконано» і вікно закривається, — пояснює Богдан.

Зараз на обробку чекає майже 30 заявок на допомогу по Козятинському району.

Читайте також:

Як зареєструватись у Центрі зайнятості під час карантину?

Як подати показники лічильника онлайн: покрокова інструкція

Як замовити додому ліки з безкоштовною доставкою: ПОКРОКОВА ІНСТРУКЦІЯ

Як оплатити комуналку в Інтернеті? Покрокова інструкція

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up