Всіх, хто без маски, будуть штрафувати (Опитування)

Всіх, хто без маски, будуть штрафувати (Опитування)
  • Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який дозволить штрафувати бізнесменів, підприємців та пересічних громадян. Штрафувати — за відсутність одягненої маски.
  • Розмір штрафів може сягати понад 5 тисяч гривень. Кого і коли будуть притягувати до відповідальності?

 

У Верховній раді підтримали законопроєкт, який дозволить штрафувати бізнесменів, підприємців та пересічних громадян. Штрафувати — за відсутність одягненої маски. Керівникам підприємств доведеться заплатити від 3400 до 5100 грн.

— Законопроєкт пропонується встановити фінансові санкції до підприємств, підприємців, установ, організацій за «пропуск, допуск особи в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно або невжиття заходів щодо перебування особи у цих же місцях, — зазначають на сайті Верховної  ради України. — Громадянин — суб’єкт господарської діяльності сплачують штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», та визначаються особи, уповноважені складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій.

Відповідно, оштрафувати можуть і людей, які без маски у приміщенні та транспорті. Розмір — від 170 грн. До того ж,  глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що законодавча ініціатива полягає у штрафуванні громадян без захисних масок одразу на місці.

Відео дня

Які штрафи в Європі?

Слід додати, що системою штрафів за неодягнену маску в публічних місцях користуються більшість європейських країн ще з літа: У Німеччині штрафи для громадян коливаються від 50 до 500 євро. Французька система дуже сувора: за першу появу без маски в громадських місцях штраф 135 євро, а за три такі порушення штраф сягає вже 3750 євро та навіть з’являється перспектива позбавлення волі. Великобританія впровадила штраф у розмірі 200 фунтів для громадян без маски у публічних місцях, і до 10 тисяч фунтів для власників бізнесів, чиї співробітники незахищені. Бельгія також ввела окремі штрафи для громадян (250 євро) та бізнесів (750 євро). У сусідній Польщі з 10 жовтня обов’язково носити маски скрізь, коли місто перебуває у жовтій та червоній зоні, особливо в громадських місцях. За невиконання – штраф 500 злотих.

Козятин у «червоній» зоні, а Вінниця на межі: які будуть обмеження?
+ 30 інфікованих: кількість хворих на COVID козятинчан перетнула позначку у 500

 

Опитування

Чи підтримуєте законопроєкт про штрафування без масок?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up