Втрата, грип та спорт: ТОП новин за вихідні для козятинчан

Втрата, грип та спорт: ТОП новин за вихідні для козятинчан
  • Ми зібрали найважливіші матеріали за суботу 15-те та неділю 16-те травня аби нагадати вам популярні та важливі матеріали на сайті kazatin.com
  • До вашої уваги пропонуємо ТОП новин    
     

Температура 39: у столичному шпиталі померла 38-річна снайперка з Козятинщини

У п'ятницю, 14 травня, у київському шпиталі пішла з життя снайперка з Вінниці Ольга Гранецька. Про це повідомляє Depo.Вінниця. Відома, що Ольга Гранецька має козятинське коріння. Вона народилася 27 квітня 1983 року в селі Юрівка на Козятинщині. 2007-го року підписала контракт в Козятинському РВК. Ольга Гранецька боролася з онкохворобою щитовидної залози та ускладненнями. Але після кожної операції поверталася на фронт, бо хотіла перемоги. Її стан різко погіршився кілька тижнів тому.
В Ольги залишилися мати і дві сестри: Ірина Гранецька, з якою народилася в один день, і старша – відома письменниця Вікторія Гранецька-Стафійчук.
 

«Золото», «срібло» та «бронза»: про перемоги козятинчан на чемпіонаті області

Днями у Вінниці відбувся чемпіонат області серед 14-17-річних юнаків та дівчат
Козятинчани зі змагань привезли не тільки гарні емоції, а й чимало нагород. Зі стрибків у висоту перемогу отримали Єлизавета Чорна та Олексій Лясковець. Друге місце в Ульяни Лакійчук та Кирила Луценка. Третю сходинку посіли Дар'я Переверзова, Владислав Поліщук. Максим Гайдучок виборов третє місце з бігу на 110 метрів. Також бар'єри бігла Софія Киричишина. З бігу на 400 метрів срібло зайняла Анастасія Бессараба, покращивши свій особистий рекорд. З естафетного бігу 4х100 Анастасія Бессараба, Єлизавета Чорна Є, Максим Гайдучок та Максим Хилюк  вибороли другі місця.
 

Чия краща та смачніша: в училищі кондитери змагалися у конкурсі «Мій великодній кекс»

У козятинському залізничному училищі підбили підсумки конкурс серед здобувачів з професії «Кондитер» «Мій великодній кекс»Спочатку із здобувачами освіти провели теоретичний тур у формі тестових питань на знання технології виготовлення виробів із дріжджового тіста та вимог до якості. А потім, разом з майстрами учні почали практично працювати, аби виконати конкурсні завдання відповідно до умов конкурсу.

Відео дня

— Роботи учнів оцінювалися за готовим кондитерським виробом, якістю оздоблення та за описом технологічної карти для приготування творчих конкурсних робіт, враховувався творчий підхід та використання традиційних родинних рецептів. Членами журі даного професійного конкурсу були оцінені роботи учнів з кожної групи, як теоретичного так і практичного турів, — пишуть на сторінці Козятинське МВПУЗТ. Про результати читайте за посиланням

У нашій області за тиждень три тисячі людей захворіли на грип

На Вінниччині спеціалісти постійно здійснюють моніторинг стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Вони відзначають, що наразі найбільше хворих у трьох районах та місті Ладижин.
— На 19-му тижні 2021 року у Вінницькій області спостерігається низькій рівень інтенсивності захворюваності  на грип та ГРВІ, захворюваність склала 233,4 випадків на 100 тис. нас. та є на 58,7 % нижчим базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою  з приводу  ГРВІ звернулось 3591 особа, серед захворілих  1590 (44,2 %) дітей.  Було госпіталізовано 59 осіб в т. ч. 52 дитини. Летальних випадків не зареєстровали, — зазначають у вінницькому лабораторному центрі МОЗ. Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у: м. Ладижин, Козятинському, Калинівському та Могилів-Подільському районах.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up