Вуличні смітники на кожному кроці, але чистіше від цього не стало

Вуличні смітники на кожному кроці, але чистіше від цього не стало
  • У міському сквері в теплу погоду завжди людно, а в залізничному парку — ні душі. Тут швидше зустрінеш птахів, ніж людей.
  • Та судячи зі сміття біля однієї з альтанок, зазирають сюди не лише пернаті.
  • Який вигляд має залізничний парк сьогодні — читайте у нашому репортажі

Спортзал «Локомотив», куди свого часу ходили на легку атлетику, баскетбол та інші види спорту козятинські школярі, сьогодні стоїть пусткою. Так само, як і залізничний парк, на території якого він розташований. Свого часу у сквері навіть влаштовували заходи до Дня залізничника, а нині тут гуляє вітер, і ворони походжають туди-сюди. Щоправда, птахів останнім часом стало значно менше. Бо раніше ворони літали там цілими зграями й обсідали дахи довколишніх будівель, а нині гнізда лиш на декількох деревах. Можливо, пернатих просто лякає звук сирени. Можливо, причина в іншому, та позаяк птахів поменшало, стало менше й слідів їхньої життєдіяльності на лавках і гойдалках.

Пішохідні доріжки у сквері рясно вкриті листям та плодами каштанів, які пообсипалися з дерев. З одного боку, не завадило б прибрати. А з іншого, може це на краще. Так хоч листяний покрив перекриває болото, бо на алеях в парку залізничників немає ані бруківки, ані асфальтового покриття. Це своєрідна «родзинка» козятинських парків, бо у міському сквері аналогічна біда. Як і розбиті плафони — на ліхтарях стирчать самі лиш лампочки.

Відео дня

Відсутність покриття — не єдина проблема на алеях парку залізничників. Бордюри обабіч доріжок у багатьох місцях вже треба замінити. А на одній із алей бортові камені взагалі лежать розібрані, так що не зрозуміло, де закінчується пішохідна доріжка, а де починається зелена зона, бо алея теж поросла травою.

Поруч із «Локомотивом» невеликий дитячий майданчик. Самі гойдалки чисті, тож на них принаймні можна кататися. У кутку височіє гірка. Чи безпечна вона для дітей — сказати важко. Спускаючись донизу, можна і подряпатися — металеве покриття у верхній частині спуску відстало.

Вздовж алей багато лавок. Ми не рахували їх кількість, та здається їх тут навіть більше, ніж у міському сквері. Двійко з них вже потребують ремонту. На одній, певно, спробували зробити копію лавки для закоханих, що біля мосту, проламавши дошку в двох місцях. На іншій практично неможливо сидіти — дошки там не просто проламали, а взагалі вирвали.

Зате біля кожної лавки стоїть вуличний смітник, і всі вони в одній стилістиці. Тож на перший погляд у парку залізничників доволі чисто. Та це лише на перший погляд, бо варто пройти трохи далі — і картина вже зовсім інша. На лавці в одній із альтанок хтось залишив двійко жерстяних банок з-під енергетиків. Аналогічна ситуація часто буває і в міському сквері, втім, якщо там в альтанці відпочивають серед білого дня, то в залізничний парк, мабуть, навідуються ввечері.

Другу альтанку, що розташована вглиб парку, теж не оминають увагою. І, схоже, вона користується навіть ще більшим попитом, бо сміття тут в рази більше. Пляшки, кришечки, пластикові стаканчики — це все ми побачили в самій альтанці. А біля неї навколо урни сміття ще більше. Так, наче його порозносило вітром. А сама урна переповнена.

Або сюди під час прибирання не доходять, або відпочивальників увечері так багато, що прибирати просто не встигають.

 

Читайте також:

Чистота і порядок: у Козятинській громаді тривають заходи з благоустрою

На колишній Матросова своє чорне море

Великий базар пустує навіть у базарний день

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Тамара Сиваковская

    Організатор є і бажання є ,саме закінчує план перетворення Козятина в Цюріх.Залишилося лише нам дочекатися.А те що наше вже не місто, а містечко перетворюється в суцільну купу сміття бачимо тільки ми, наша місцева влада всього цього не хоче ні бачити, ні сприймати.На сесії наче було прийнято рішення про місячник благоустрою міста, тільки не зрозуміло що саме має ,,благоустраиваться,, ? Відгукніться хто знає, можливо люди не помітили ?
  • Наталія Ясінська

    Був вид : " дятел мєсний" або " долбойоб звичайний".
  • Моя Европа

    Нажаль все місто виглядає, як цей парк:( якби ше пк приватні підприємці, які відкриваючи свої точки приводять до ладу навколишню територію то тут би було село да й годі !
  • Natalya Mamchenko

    Дуже шкода, що з часом все більше стає занедбаним все... не тільки парк залізничників. Наче маленьке містечко, можна таку красу зробити!!! Тільки потрібно бажання.

keyboard_arrow_up