Вулицю Куликівського затопило, а журналісти «RIA» побували в ролі двірників

Вулицю Куликівського затопило, а журналісти «RIA» побували в ролі двірників
  • Початок робочого дня середи, 28 вересня, нам спланували ще з вечора вівторка жителі однієї з перейменованих вулиць. Кажуть, ми хотіли, щоб наша вулиця носила ім’я жителя вулиці Героя України, який загинув від ворожого обстрілу, а її переназвали нейтральною.
  • Тож з самого ранку середи ми поїхали цікавитись думкою мешканців вулиці, аж тут почався дощ, який перейшов у зливу.
  • Що було далі у нашій розповіді

Відразу хочемо сердечно подякувати тим будівельникам, що змайстрували альтанку біля криниці з годинником. Зливу ми пересиділи у їхньому затишному тіннику.

Коли дощ припинився, дорогою текла вода. Люди в цей час поховалися по домівках, тож цікавитись думкою людей ми вирішили наступного разу.

Їхати своїм двоколісним під гору та ще й проти потоку води було важко, то вирішили переїхати на вулицю Куликівського.

Відео дня

Якщо на перехресті вулиць Куликівського і Незалежності води було терпимо, то в низовині недалеко від автозаправки була справжня повінь.

Хто з водіїв не давив педаль газу через калюжу, то вода ніби відступала з-під коліс. Хто в’їжджав в калюжу на швидкості, то вода автівку тормозила.

Після зливи пройшло вже хвилин 10, а вода з дороги чомусь не сходить. Вирішили розібратися в чому причина

Виявляється, вийшов з ладу канал водовідведення. За задумом проект хороший. Канал водостоку межує з сіткою паркана приватної території. Через металевою сітку з ячейкою 60х60 має добре проходити дощова і тала вода. Тільки проектанти будівельники не врахували, що між каналом водовідведення і парканною сіткою застрягатиме все, що буде йти з водою. Цього разу канал водостоку запресувало опалим листям. Його забило так, що спресоване листя утворило у водовідведенні греблю.

Спробували ту греблю з водостоку забрати. Забрали, тільки забір води з дороги збільшився не на багато. Тоді ми взяли невелику гілку і стали прочищати ячейки сітки. Тоді вода зійшла з дороги протягом кількох хвилин.

Система водовідведення придумано не погано, тільки щоб вона добре працювала за нею потрібний догляд, з водою до сітки потрапляє листя і забиває канал наче пресом.

Двірники мусять таке явище взяти на замітку, а водіям, що проїжджали тої миті коли ми прочищали канал водовідведення дякуємо, що не накрили нас водною ковдрою.

Дмитро Артемчук

Читайте також:

Була Московська, стала Львівська: 60 вулиць у Козятині назвали по-новому

В Козятині найродючіша земля.Тут навіть кришка підземної комунікації дала врожай

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up