Як доглядають за тваринами лісники (Оновлено)

Як доглядають за тваринами лісники (Оновлено)

Подорож до сестринівського лісу: в Козятинському лісництві до періоду тиші підготувалися

В урочищі “Сестринівська дача” грунт за зиму не промерз і заїзд транспортом дорогам лісового господарства опоганює привабливий вид. От тільки не всі водії мають таку думку. Особливо, кінні підводи.

Сам ліс ще не прокинувся. Немає пташиного співу. Хіба тільки синиці, як повіяло весною,  перебралися в ліс з населених пунктів. Інколи нагадує са себе дятел, що скоро пернатих мешканців в лісі побільшає.

Журналісти перевірили, як зимували мешканці дикої природи і що чекає диких тварин в період тиші, яка розпочинається 1 квітня.

Відео дня

Як повідомив лісничий Козятинського лісового господарства Василь Сауляк, тварини дикої природи гарно перезимували. Кожен день лісники контролювали ситуацію з кормом і солянками.

Годівниці наповнені на половину сіном стоять по всьому периметру від іванковецької частини лісу в сторону Вернигородка. З залишених слідів можна зробити висновок, що до годівниць підходили лосі та козулі. Ще до кормушок прибігали зайці. Вони ласували сіном, що розтрусили тварини вищі за зростом. З кормами в лісництві Сестринівська дача все добре.

Поїлки для тварин тепер в меншій кількості, як було роки три тому. Але цьому є пояснення: металеву посудину в лісі не поставиш, а дерев’яні ємності іноді перекочовують в приватний сектор. За словами Василя Сауляка, тепер в поїлках немає потреби. Бобри спорудили дамбу і для тварин є хороший водопій. У питанні води тваринам допомога людей  не потрібна.

Більша частина секторних стовпчиків минулого сезону було замінено. Тепер в лісі можуть орієнтуватися люди, які рідко в ньому бувають. А щодо періоду тиші, ситуація занепокоєнь не викликає. Як буде — побачимо.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:10 Аварійна ситуація: козятинчанам подаватимуть воду у визначені години 17:16 Біля ЦДЮТ у Козятині облаштовують декоративні клумби 16:05 Загинув у Бахмуті: минає рік, як війна забрала життя Героя Олега Шпура 14:04 Шукають 16-річну Аліну Саволюк Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:33 Не беріть у руки: у нашому районі розкидатимуть вакцини для імунізації диких тварин 11:00 Прикрашали весняне дерево і грали в старовинні ігри: фестиваль гаївок у Козятині photo_camera 10:04 Самгородчани стали переможцями III Міжнародного конкурсу мистецтв «VIRTUOS 09:00 Створює мультики з географії, веде блог та ютуб-канал і змагається за звання «Вчителя року» 08:09 З 1 травня водії обов'язково повинні вмикати ближнє світло фар за межами населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up