Як перевірити себе у списку виборців

Як перевірити себе у списку виборців
  • Дострокові вибори в Раду в Україні пройдуть 21 липня 2019 року. Для максимально прозорих та демократичних результатів голос кожного українця важливий. Перевірити наявність свого імені у списку виборців можна онлайн за допомогою Державного реєстру виборців або ж у приміщенні дільничної виборчої комісії.

У першому варіанті потрібно зайти на сайт Держреєстру https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?start у кабінет виборця і вказати там свої дані. На електронну пошту прийде код для отримання підтвердження, чи є особа в Державному реєстрі виборців, а також номера та адреси відповідної виборчої дільниці.

Для очної перевірки потрібно знайти своє прізвище у списках, вивішених у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої виборець належить. Або ж прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

Іменні запрошення на вибори повинні надсилати не пізніше ніж за 10 днів до дня голосування. Якщо виборець виявив, що не включений у списки, він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання і виправити це. Списки виборців для голосування виборців за місцем проживання формуються на основі бази даних Державного реєстру виборців.

Відео дня

           Варто приділити увагу перевірці своїх даних у Державному реєстрі виборців у випадку, якщо Ви нещодавно:

  • змінювали прізвище, ім’я чи по батькові;
  • змінювали зареєстроване місце проживання;
  • досягли повноліття та голосуватимете вперше.

           Пам’ятайте, що згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів України» право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося 18 років.

           Заява про уточнення попереднього списку або заява про тимчасову зміну місця голосування може бути подана виборцем до дільничної виборчої комісії або органу ведення Реєстру не пізніше ніж за 5 днів до дня виборів (тобто до 15 липня включно). Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається!

  Нагадаємо, що отримати безоплатну правову консультацію Ви можете звернувшись до Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п'ятницю з 09-00 до 18-00,  за адресою: Вінницька обл., м. Козятин, вул. Героїв Майдану, 32 тел. (04342) 2-00-17, 2-02-07.    

   Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up