Як в Козятині жінок вітала мерія (оновлено)

Як в Козятині жінок вітала мерія (оновлено)

Переглянувши маленький ролик, стає сумно за громаду

Міжнародний день 8-го березня був наданий нам радянською владою. Свято використовували, як один з інструментів радянської влади. На жаль, перетворений цей день з дня боротьби за права жінок на один день у форматі «букетики-тортики-шампанське».

На сьогодні це вихідний день і вважається за свято тільки в Росії, Білорусі, Казахстані, Північній Кореї, В’єтнамі, Анголі… І навряд чи це ті країни, які можна назвати прикладом дотримання прав жінок.

Як відомо, Український інститут національної пам'яті підготував проект закону, згідно з яким будуть "декомунізовані" державні свята

Відео дня

Планується скасувати 1 травня. Також поступово переводитиметься акцент з 9 травня на 8 травня. Вважається, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня. На думку істориків, на державному рівні повинні відзначати тільки свята присвячені "переломним, надзвичайно важливим для України як держави події. День незалежності, День Конституції, а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого. Нагадаю, 14 жовтня поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого.

Але в міського голови Козятина Пузиря це також свято. Пострадянський синдром попіаритись, в інший день завчасно до дати але в день народження його дружини. Все виглядало 6 березня в міському будинку культури по-комуняцьки. Навіть по-комуняцьки популістично зігнали школярів для масовки.

Анекдотом попіарився мер П. перед дітьми, чим гендерно принизив жіночу стать, а потім роздавав грамоти. Вершина поневіченої моралі міського голови — не більше, не менше — без предвзятості свідчить про одне: де він ріс і ким виховувавсь.

Цікаво, а такі жарти з дітьми пробачить громада? Темінь в його голові, як на носках його туфлів на сцені.

 
 
 
 
 
А ось як про захід в соцмережах відгукуються
 

Все прекрасне, що є у житті, пов’язане з жінкою. І любов, і сім’я, і народження, і радість. Вона теплом, добром і ніжністю прикрашає щодень, утверджує успіхи і підтримує у тяжкі хвилини.

8 Березня – це свято, схоже із загадковою жіночою душею, сповненою у весняному розмаї таємничості, трепетного очікування чогось нового і прекрасного. Воно приносить тепло перших променів весняного сонця, символізуючи життєдайне оновлення природи, вінцем якої є людство, а жінки були й залишаться його кращою половиною.

От і чарівні козятинчанки, напередодні неповторного свята веси і любові, поспішали на міські урочистості, щоб почути теплі та щирі слова на свою адресу. А їх і справді в цей день лунало зі сцени міського будинку культури чимало.

Святково прибраний зал, виставка креативних та цікавих робіт талановитої вишивальниці Наталії Петришиної, легка музика створювали атмосферу радості й піднесеності. Вдома залишилась самотність, щоденні турботи.

Розпочинаючи вітальну промову, міський голова Олександр Пузир відзначив, що сьогодні сучасна жінка поєднує в собі мудрість, талановитість, постійне прагнення до самовдосконалення, невтомність, активну життєва позиція, що водночас поєднуються з жіночністю та красою.
- Щиро бажаю вам комфорту та затишку в душі, емоцій і тепла у серці, оптимальності й елегантності у рішеннях, ініціативності й творчості у діях, здоров’я та краси у тілі, а також чистої всепоглинаючої любові, - насамкінець резюмував Олександр Дмитрович.

Продовжив плеяду вітань секретар міської ради Костянтин Марченко, який у своєму виступі висловив жінкам глибоку повагу і безмежну вдячність за витримку, мудрість, активну громадянську позицію і побажав їм щастя, кохання й сімейного затишку.

8 Березня – свято втілення жіночої неповторної краси, дивовижної тендітності та ніжності. Жінка як символ розквіту весни уособлює в собі найкращі людські цінності – віри, надії, любові. Жінка виступає берегинею роду, миру, злагоди і гармонії на рідній землі.

Виконуючи безліч професійних обов'язків, невимушено долаючи кар'єрні сходинки, жінки в той же час встигають мати бездоганний вигляд, бути лагідними мамами, вірними дружинами, справжніми берегинями домашнього вогнища.

Крізь роки і випробування несуть наші жінки доброту, ніжність і милосердя. Багато хто поєднує домашні обов’язки з участю у трудовій, громадській та політичній діяльності. І показує в нинішній непростій ситуації зразки виваженості, терпіння, відповідальності.
Цього дня, звісно, не обійшлося і без приємної церемонії нагородження.

Цього дня, звісно, не обійшлося без нагородження. Найактивнішим представницям різних сфер за вагомі досягнення в професійній діяльності, багаторічну сумлінну працю, активну участь в громадському житті міста та з нагоди Міжнародного жіночого дня Олександр Пузир вручив Почесні грамоти, грощові винагороди та квіти.

Українські жінки завжди були відомі своєю вродою та мудрістю. Але в теперішні непрості часи, коли Україна бореться за свою цілісність та незалежність, ми дізнались про неймовірну силу жінки. Сьогодні українське жіноцтво стало надійною опорою для батьків, братів, чоловіків та синів, які захищають кордони на Сході країни. На ваших плечах і турбота про родини, і хвилювання за захисників Батьківщини, і підтримка наших бійців, бо сьогодні, як ніколи, важко оберігати родинне вогнище та нести своїй країні мир. Ви – справжні Берегині для Героїв і всієї України.

Чудовим подарунком від міської влади представницям прекрасної статті були виступи учасників художньої самодіяльності, в тому числі, фіналіста проекту «Х-фактор» Олега Кензова.

В залі, що й так наповну дихав святковим настроєм, звучання музичних творів у виконанні виступаючих додали весняної енергії та духовно збагатили. Запальні твори артистів занурили глядачів у світ музичного мистецтва і перенесли усіх у безтурботне мирне життя.

Для учасників урочистостей художні колективи міста створили життєствердну феєрію. Справжній запал енергії та позитиву відчув кожен з присутніх.

Символічно, що Міжнародний жіночий день святкується на початку весни, адже образ жінки втілює сутність життєдайних сил, що дають початок народженню та розквіту життя кожної людини. Нехай жіноча мудрість, материнська чуйність та життєва розсудливість і надалі утверджують мир, добробут та злагоду в нашому спільному домі.

Фото Сергій Матвіюка.
Фото Сергій Матвіюка.
Фото Сергій Матвіюка.
Фото Сергій Матвіюка.
Фото Сергій Матвіюка.
 
Комментарии
Лилия Крылова Не личить Вам, Сергію, обманювати людей! Це не порядно! Вірно написати: "Чудовим подарунком від народного депутата України Петра Юрчишина представницям прекрасної статті були виступи учасників художньої самодіяльності, в тому числі, фіналіста проекту «Х-фактор» Олега Кензова."

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Влад Лісовий

    Призначив Пузир своїй дитині стипендію.Дуже добре але перед його призвіщем мали стояти хоча б десяток дітей з багатодітних родин.Більшість їх бананів не пробували.Ананаси бачили в кіно.А мясо батьки купляють на барахолці спорчених продуктів на ж.д. вокзалі.А Ви квіти подарунки,за рахунок цих дітей.Я так думаю що ці діти нечим не гірші за Вас.Навіть як мам,дочок,внучок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up