Як змусити дитину відірватися від комп'ютера: поради батькам

Як змусити дитину відірватися від комп'ютера: поради батькам

Обережно - ви можете прогавити початок залежності!

Британський викладач Хелен Інгл і науковий співробітник Сьюзан Коан дали три корисні рекомендації для підвищення фізичної активності дітей, які допоможуть відірвати малюка від екрана планшета чи комп'ютера.

1. Змініть факт того, що діти проводять час за монітором

Багато дітей сказали, що у них є доступ до широкого спектру гаджетів: комп'ютери, планшети, мобільні телефони. Сидіння перед екраном є великою перешкодою для фізичної активності і може викликати звикання. Але не все так погано. Щоб врегулювати ситуацію, можна встанови чіткі часові рамки використання гаджетів. Ви можете підштовхнути дитину використовувати гаджет з користю для себе, зокрема підвищити активність. Наприклад, встановити на телефон крокомір або відстежувач активності, які допоможуть контролювати і збільшувати рівень активності. 

2. Будьте прикладом для наслідування 

Підтримка і натхнення з боку членів сім'ї - дуже важливий фактор для підвищення рівня фізичної активності дитини. Купити дорогу спортивну екіпіровку і відвести дитину на заняття після школи недостатньо, потрібно ще й подавати приклад того, як жити активним життям. Так дитина побачить переваги активного способу життя і у неї сформуються відповідні звички з дитинства. Хороший спосіб показати дитині переваги активного життя - поїздка на природу. Частиною повсякденного життя вашої родини повинні стати прогулянки по парку, їзда на велосипеді, ігри на задньому дворі і так далі. Не дозволяйте поганій погоді перешкодити твоїм планам. Візьміть плащ, гумові чоботи і покажи дітям, як це, потрапити під дощ. 

3. Знайдіть час 

У наш час сімейне життя буває досить хаотичним. Часто здається, що на активності немає ні часу, ні енергії. Кілька невеликих змін в щоденній рутині і трохи планування наперед можуть істотно змінити ситуацію. Намагайтеся, щоб діти ходили пішки або їздили на велосипеді, коли це можливо.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up