Яка профілактика ГРВІ та кору?

Яка профілактика ГРВІ та кору?

Ситуація, що склалася із інфекційними захворюваннями на початок 2019 року

Епідемія інфекційних захворювань, а саме ГРВІ, грипу та кору продовжує псувати життя жителів району та міста. Усе частіше люди звертаються до лікарів, хоча раніше просто займалися самолікуванням.

Які насправді ці хвороби страшні та як з ними боротися

Плутаючи їх зі звичайною застудою, люди використовують ліки, які зовсім не допомагають, а навіть навпаки.

Завідувачка інфекційного відділення Козятинської ЦРЛ  Тетяна Хомніцька розповіла газеті “RІА-Козятин” про ситуацію на Козятинщині. За її словами, на даний момент у стаціонарі знаходиться 14 хворих на кір та грип, з яких - 1 дитина. Усього за січень було 24 хворих на кір, більшість з яких були не щеплені, в чому і заключалася проблема. Але, є і ті, котрі хворіють, будучи вакцинованими, проте такі люди переносять хворобу набагато легше і не в такій важкій формі.

Відео дня

— Якщо порівнювати із січнем минулого року, то кількість хворих на кір збільшилася на 20 осіб, і прогнозується, що таких буде ще більше, — каже пані Тетяна. — Більшість хворих приїжджають із Вінниці.

Щодо грипу, то за місяць була пролікована 21 людина, із ГРВІ — 10 людей. У переважної кількості ступінь важкості не перетинає планку середньої. Перевірка тестів підтверджує, що це — саме грип А. Якщо ви вже захворіли, то лікар радить не займатися самолікуванням, а одразу звертатися до сімейного лікаря, який вирішить, що саме потрібно робити. Але якщо це кір, то неодмінно потрібне стаціонарне лікування. За словами пані Тетяни, найкращою та найнадійнішою профілактикою усіх цих захворювань є вчасно зроблені щеплення. Окрім цього, лікар радить з обережністю ставитися до місць, де епідемії захворювань найбільш поширені. Тобто найкраще носити медичну маску.

Аліна Бойчук, студентка-практикантка БГПК ім. М. Грушевського

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up