Які вакансії пропонують козятинчанам?

Які вакансії пропонують козятинчанам?
Олександр Климчук показує стенд для самостійного працевлаштування. «Коли вакансію закривають, ми вилучаємо картку зі стенду»

Працевлаштування. Козятинський міськрайонний центр зайнятості допомагає мешканцям міста та району з пошуком роботи у різних сферах. Скористатися його послугами можуть і ті, хто не перебуває на обліку. Розповідаємо, як це зробити, які є актуальні вакансії та як зареєструватися

Наразі у Козятинському міськрайонному центрі зайнятості є вакансії водіїв, швачок, продавців. Середня заробітна плата у межах 5–6 тисяч. Трохи більше мінімальної, яка сьогодні становить 4173 гривні.

— Також є відкриті вакансії для медичних працівників, — каже Олександр Климчук, начальник сектору взаємодії з роботодавцями. — Але у нас таких на обліку немає і ми не можемо вакансії укомплектувати.

Інформацію про вакансії Служба зайнятості публікує на різних сайтах із пошуку роботи. Таким чином людина може самостійно зв’язатися з роботодавцем.

Відео дня

— «Козятинхліб» часто шукає тісторобів і фасувальників готової продукції, — продовжує Климчук. — Відділ освіти зазвичай дає вакансії учителів ближче до початку навчального року. Сільськогосподарські підприємства подають вакансії і лікарня.

Сезонних робіт наразі немає. Вони з’являться ближче до осені, коли почнеться цукроваріння. Тоді Юзефо-Миколаївський цукровий завод та «Козятинпак» шукатимуть людей.

Для того, аби скористатися послугами Центру зайнятості, не обов’язково стояти на обліку. Кожен може отримати інформацію про роботу. Для цього достатньо прийти до Центру. На першому поверсі є стенд «Сектор самостійного пошуку роботи», де вказані усі актуальні вакансії і контакти роботодавця.

Вакансії за межами міста та району розміщують на стенді навпроти Центру.

Також Державна служба зайнятості має свій інтернет-сайт.

— Там є уся інформація про роботу, — додає Олександр Климчук. — Вона пов’язана з нашою базою. Якщо вакансія закрита, вона зникає з сайту. Бо коли її закрили, вона зникає з бази. Так само ми вилучаємо картку у «Секторі самостійного пошуку».

Як зареєструватися

Якщо людина втратила роботу, вона може звернутися до адміністратора. Там їй нададуть консультацію. Якщо немає вакансії, яка їй підходить, необхідно зареєструватися. Для цього потрібно зібрати пакет документів.

— Для кожної категорії свій перелік, — пояснює Алла Кучер, заступник начальника відділу надання соціальних послуг. — Але обов’язковими є паспорт, трудова книжка, ідентифікаційний код, диплом. Якщо людина має інвалідність, потрібна довідка МСЕКу. Якщо брала участь в АТО/ООС, потрібна довідка учасника бойових дій.

Після подачі документів людину реєструють і відправляють до спеціаліста з працевлаштування.

— Центр зайнятості працює в тому напрямку, щоб працевлаштувати людину, — продовжує Кучер. — Але якщо вакансії, яка підходить, немає, людину можуть відправити на громадські роботи. Наприклад, із благоустрою. Чи дають направлення на навчання. Коли ж немає ані вакансій, ані громадських робіт, призначають виплату.

Також Центр зайнятості допомагає безробітним почати власну справу. Для цього достатньо написати бізнес-план, який розглядає комісія. Якщо його затвердять, людина отримує усю суму виплат одразу.

— Ця послуга доступна для всіх, — каже Алла Кучер. — Але в пріоритеті у нас учасники бойових дій. Ми зацікавлені у тому, щоб після того, як ми видали кошти, людина продовжила підприємницьку діяльність і працювала. Є люди, які таким чином відкривають заклади, займаються торгівлею чи вирощують саджанці.

 

Які виплати передбачені законодавством

Згідно зі статистичною інформацією, за червень статус безробітного отримали 73 особи. Працевлаштовано 85 людей, включно з тими, хто зареєструвався раніше червня.

З початку 2019 року одноразову допомогу на розвиток власної справи отримало три людини. З них один мешканець району і два козятинчанина.

Виплата по безробіттю призначається відповідно до категорій. Якщо людина шукає роботу вперше і не має стажу, вона отримує мінімальну допомогу, не більше, ніж протягом шести місяців.

Якщо людина працювала і має страховий стаж, допомога нараховується відповідно до стажу. Максимальна виплата — 7,5 тисячі.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up