З 1 червня зросте тариф на електроенергію. Повідомили на скільки

З 1 червня зросте тариф на електроенергію. Повідомили на скільки
  • Для 22 компаній-операторів систем розподілу підвищать тарифи на електроенергію.
  • Рішення нещодавно ухвалила Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
     

У НКРЕКП ухвалила рішення щодо підвищення тарифів для окремих компаній-операторів систем розподілу. Оскільки українці сплачують не лише ціну тарифу, який залежить від кількості спожитих кіловатів, але й за розподіл, ціна електроенергії з 1 червня зросте.

— НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін до положення про покладення спецобов'язків із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціини без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ», — йдеться у листі в Міненерго (передає Енергореформа)

Як зазначається у листі, запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго» (основні виконавці ПСО, за рахунок яких покривається різниця в ринковій ціні е/е, що становить зараз приблизно 6 грн/кВт-год, та тарифами для населення – ЕР) і наблизити механізм ПСО до збалансованого стану.

Відео дня

При цьому також наголошується, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається поступове приведення цін до ринкового рівня.

НКРЕКП вказала, що стосовно зазначених пропозицій про внесення змін до положення про ПСО з 1 червня 2023 року проведено консультації з Секретаріатом Енергетичного співтовариства.

Як зазначає джерело Енергореформи в уряді, Кабмін буде розглядати цю пропозицію, і найімовірніше, підтримає її, на своєму засіданні найближчим часом.

Як повідомляла Енергореформа, тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

Яких обленерго це торкнеться

Відповідно до рішення Нацкомісії для 22 компаній розподілу світла тариф зросте. Це стосується:

  • «Вінницяобленерго», «Волиньобленерго», «ДТЕК Дніпровські електромережі», «Закарпаттяобленерго», «ДТЕК Київські електромережі», «Львівобленерго» тощо.

►Компанії для яких підвищать тариф / Джерело – ExPrо
 

Реакції козятинчан у соцмережах щодо підвищення тарифів на електроенергію

 

Нагадаємо

Читайте також:

Що про подорожчання проїзду думають козятинчани

«Зі стелі поставили куби. Чого ж я маю платити?»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Таня Валеривна

    В нас шо зарплата , така як у вас шо ви тарифи і ціни  піднімаєте? Як людям жити?
  • Євгеній Юрійович

    Петицію треба!

    Михайло Дусанюк reply Євгеній Юрійович

    Євгеній Юрійович , питиція була на стадіоні "як Вижити". а на "бігові ....🏃‍♂️...." як знизити тарифи,  бла-бла......🗣
  • Анатолій Луцков

    Не має нічого на заваді збагачення олігархату,ні карантин ні війна.Це ще раз доводить,що обіцянки Презедента і Влади то пусті слова і не більше.Нажаль,але життя пересічного Українця для Влади нічого не коштує,навпаки Вона його знецінює що дня,що години.Влада в черговий раз демонструє своє піклування про про Українців і робить все для їх кращого життя.
  • Світлана Ткачук

    От внутрішні вороги страшніші за зовнішніх. Все проти простих людей. Коли ж ви понажираєтесь?

keyboard_arrow_up