З 25 жовтня в обіг вводиться нова банкнота номіналом 1 000 гривень – які особливості

З 25 жовтня в обіг вводиться нова банкнота номіналом 1 000 гривень – які особливості

За розміром та кольором банкнота 1 000 гривень помітно відрізняється від банкнот інших номіналів. На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського, а на зворотній надруковано зображення будівлі Президії Національної академії наук України.

З 25 жовтня 2019 року Національний банк України ввів у готівковий обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 000 гривень.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Дизайн банкноти

На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського. На зворотній стороні надруковано зображення будівлі Президії Національної академії наук України.

Відео дня

За розміром та кольором банкнота помітно відрізняється від банкнот інших номіналів. Це допоможе населенню легко визначати номінал. Розмір нової банкноти становить 75х160 мм. Основний колір – блакитний.

Які елементи захисту нової банкноти

Банкнота номіналом 1 000 гривень матиме елементи захисту паперу та інноваційні поліграфічні елементи захисту.

Повертаючи банкноту в руках, легко перевірити її найсучасніший елемент захисту – оптично-змінний елемент SPARK у вигляді квітки-кристалу, який має поступово змінювати колір від золотистого до нефритового та навпаки.

Ще один інноваційний елемент захисту – «віконна» захисна стрічка. Ця пурпурна полімерна стрічка містить цифрове зображення номіналу банкноти та тризуба – малого державного герба України. Якщо змінювати

Останнього разу Національний банк уводив в обіг новий номінал 13 років тому. Це була банкнота номіналом 500 гривень. Тоді середньомісячна заробітна плата становила близько 1 000 гривень та розмінювалася двома банкнотами найвищого номіналу.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up