З хлібом-сіллю:як гурівчани Владику Варсонофія зустрічали

З хлібом-сіллю:як гурівчани Владику Варсонофія зустрічали
  • У четвер, 13 травня, біля храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці Владику Варсонофія зустрічали віряни з хлібом-сіллю, діти прочитали вітальні віршики.
  • Після чого митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив Божествену літургію, де йому співслужили секретар єпархії архім. Аркадій (Сенчуківський), архім. Єнох (Торак), благочинний Козятинського округу прот. Миколай Волохатий, настоятель храму прот. Володимир Молчанюк та духовенство благочиння.

ВЛАДИКА ВАРСОНОФІЙ ВІДВІДАВ ГУРІВЦІ

У соборному богослужінні, яке він очолив, співав хор монахинь Браїлівського монастиря

Відео дня

За літургією були піднесені особливі молитви про відступлення епідемії коронавірусу, за здоров’я лікарів і хворих.

Після богослужіння митрополит звернувся до вірян зі словами проповіді, привітавши усіх зі святом Пасхи, а також подякував вірянам за їх стійкість у відстоюванні віри. Та подякував настоятелю отцю Володимиру за працю на парафії.

Після соборної молитви під керівництвом архієрея було звершено заупокійну літію на могилі покійного настоятеля храму прот. Михаїла Щура, який відійшов до Бога у 2018 році, на 45-му році життя, після тривалої хвороби. У Гуровецькому храмі він служив з 1998 року.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up