З Козятинщини він був один: у Києві на параді крокував козятинець — учасник АТО Віталій Ільчук

З Козятинщини він був один: у Києві на параді крокував козятинець — учасник АТО Віталій Ільчук
Віталій на фото праворуч

Україна відзначила 30 річницю Дня Незалежності. З нагоди святкувань у Києві відбувся військовий парад. До урочистостей залучили понад 5 тисяч військових і представників оборонного сектора, у тому числі учасників бойових дій, 100 літальних апаратів, 400 одиниць озброєння та техніки.
 

Військовий парад та театралізований перформанс «ДНК». Як у Києві святкували День Незалежності України

Як пише Вісник Козятинщини, серед синхронно крокуючих в колонах 4,5 тисяч військових був і наш земляк Віталій Ільчук.

За словами Віталія,взяти участь у параді йому запропонували у райвіськкоматі. Він був не проти. Каже: "Це для мене велика честь та гордість представляти місто, та ще й ювілейному, 30-річному параді".

Відео дня

— Тренування були по шість годин в день, окрім неділі. У вихідний можна було відпочити, сходити в спортзал чи вийти в місто. Перебував разом із досвідченими побратими, частина з яких мають онуків, тому жили дуже дружньо. З Козятинщини він був один, ще були учасники АТО зі Жмеринки, Могилева-Подільського та Вінниці, — йдеться в дописі.

Додамо — Віталій за армійською спеціальністю розвідник-снайпер. На фронті мав позивний "Тюльпан". Пішов до війська вкінці літа 2014 року, в Дебальцеве – одну з найгарячіших точок сходу. Служив у найбільш відповідальному підрозділі розвідбатальйону - роті глибинної розвідки. Саме про їхню розвідбригаду робили репортажі київські журналісти, розповідаючи про відвагу та героїзм розвідників. Пережив дебальцевський котел січня 2015 року, дивом уцілівши. Віталій — козятинець. Вчився у міській школі №1, закінчив Козятинське училище, 27 років працює в локомотивному депо, де свого часу трудився машиністом і його батько, а також обрав цю стезю й син Сергій.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій Ільчук

    Дякую Вам всім щиро-за довіру!

    Будем жити!
  • Инга Мельничук

    Герою слава!!
  • Nadia Kravchuk

    Ми пишаємося такими відповідальними, хоробрими героями нашого міста. Бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, добра, удачі, і всього самого найкращого.
  • Лариса Матейчук

    Пишаємось…. Ніхто не думав, бігаючи у дворі в дитинстві, граючи у «войнушки», що настане день, коли треба буде стати на захист Батьківщини. Брати Ільчуки завжди були прикладом для малечі: ввічливі, і весь час поспішали на спортивну секцію. Віталій, для нашого покоління ти - герой, ти приклад. Нехай щастить в усьому. І залишайся тією завжди привітною людиною.

keyboard_arrow_up