З понеділка обмеження під час карантину посилюються

З понеділка обмеження під час карантину посилюються
  • Завтра, 23 березня, на Вінниччині через загрозу коронавірусу вступають в силу нові обмеження
  • Так вирішили під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької ОДА.

Станом на сьогодні, 22 березня, вірусологічна лабораторія лабораторного Центру протестувала біологічний матеріал від 17 вінничан з підозрою на Covid 19. Як результат – не підтверджено жодного випадку на захворювання, спричинене коронавірусною інфекцією. Всі пацієнти перебувають в лікарнях. Медики зазначають, що стан їх здоров’я задовільний.

На Вінниччині наразі, як йдеться в протоколі засідання комісії, опублікованому на сайті ОДА, надзвичайна ситуація, пов’язана з поширенням коронавірусу Covid-19 кваліфікується як медико-біологічна надзвичайна ситуація державного рівня, код 20713.

 

Відео дня

З 23 березня посилюють обмеження

Протягом всього карантину громадяни, які повернулисяз-за кордону перебуватимуть під особливим контролем щодо самоізоляції на 14 днів. 

Режим роботи продуктових ринків:

  • у робочі днів з 10:00 до 14:00,
  • у вихідні – з 10:00 до 17:00.

Під забороною продаж:

  • молочної продукції домашнього виробництва;
  • молока;
  • сметани та вершків;
  • сирів всіх видів

Крім того повідомляють, що на ринках впроваджуватимуть до покупців та продавців температурний скринінг з дистанційним вимірюванням температури. 

 

Обмеження торкнуться пересування людей.

«Запровадити максимальне обмеження пересування громадян як пішки, так і власним автотранспортом всередині населених пунктів, а також міжміським, міжрайонним, міжобласним сполученням (крім медичних, продуктових, соціальних та життєвоважливих мереж)», - йдеться в тексті.

В разі необхідності можуть залучати: 

  • Для тимчасового використання транспортні засоби, будівлі, споруди, обладнання, інше майно підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, необхідне для здійснення профілактичних, протиепідемічних заходів із наступним повним відшкодуванням у встановленому законом порядку його вартості або витрат, пов’язаних з його використанням.
  • Підприємства, установи та організації незалежно від форм власності до виконання заходів з локалізації та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації пов’язаної із загрозою поширення ГРВІ на території України, спричиненої коронавірусом COVID-19 інфекційної хвороби.

Текст протоколу комісії у фотогалереї:

Читайте також:

Козятинчани про коронавірус: підбірка постів з соцмереж

Де у Козятині можна купити медичні маски?

Куди звертатися: телефони та контакти лікарів козятинської ЦРЛ

Як працює Укрпошта в умовах карантину

Роман Адрущак: «Поліція Козятина працює в посиленому режимі»

В козятинському ЦНАПі змінився графік прийому громадян. Телефони для запису

Чи дезінфікують автобуси в Козятині?

Леонід Ящук: «Як поводитись під час обмежувальних заходів в Україні»

Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таня Шеремета

    А коли будуть в аптеках маски і т.д.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up