З постраждалої у ДТП дівчини на вулиці Довженка може стати класний і чуйний лікар

З постраждалої у ДТП дівчини на вулиці Довженка може стати класний і чуйний лікар
Фото ілюстративне

Ми вже повідомляли про ДТП, яке сталося на вулиці Довженка в ніч 24 серпня на День Незалежності.

Нагадаємо, тоді постраждала 20 дівчина. Її доставили у травматологічне відділення Козятинської ЦРЛ, а винуватець дорожньо транспортної пригоди, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння втік з місця події.

Дві години знадобилося козятинським поліцейським, щоб розшукати автівку та водія причетного до автопригоди. Його доставили у відділок поліції для проведення невідкладних процесуальних дій. Слідство встановило, що під час вчинення дорожньо транспортної пригоди водій перебував у стані алкогольного сп’яніння

За словами начальника територіального підрозділу поліції Романа Андрущака 20-річна дівчина під час наїзду стояла на дорозі і допомагала водієві таксі поміняти пробите колесо.

Відео дня

Факт, що молода дівчина в дві години ночі стоїть на дорозі деякі користувачі інтернету зрозуміли по-своєму. Можливо, то були друзі чи родичі водія, який сів за кермо автівки в стані алкогольного сп’яніння. Як виявилося, стояла на дорозі не просто 20-літня дівчина, а третьокурсниця медичного університету, яка крім клятви Гіппократа не може, пройти повз чужої біди навіть, коли водій таксі замінює колесо. 

Дві години ночі. Козятинчани знають, як вулиця Довженка освітлена в нічну пору. Щоб не студентка медфаку водієві довелося б примати свічку, як кажуть хіба, що в зубах.

З самою дівчиною нам поспілкуватися не вдалося. В день нашого візиту у травматологічне відділення ЦРЛ пацієнтку, яка лікувалася в травматології два дні і три ночі після консультацій з обласними травматологами перевели на лікування в обласну лікарню. За словами в. о. головного лікаря Ігоря Грубеляса стан постраждалої потребує оперативного втручання спеціалістів, яких немає в Козятині і додав:

— З неї самої може вийти класний спеціаліст. Тому, що вона на собі відчула біль роздрібленої кістки. Ті медики, які самі отримали важкі травми, нерідко стають світилами медицини. Я з нею говорив і порадив не припиняти навчатися в медичному ВУЗі. Тому в неї може бути велике медичне майбутнє, — сказав керівник медустанови.

Ще ми запитали в керівника ЦРЛ чи пропонував винуватець дорожньо транспортної пригоди допомогу в лікуванні дівчини?

— Мені такі факти невідомі, — сказав Ігор Грубеляс.

Можливо 56-річний водій ще досі роздумує. Можливо, він запропонував свої послуги по телефону. Попереду — на гомілковій кістці майбутнього медика, можливо, навіть декілька складних операцій.

В цій історії, якби ми не ставились до правоохоронців, хочеться подякувати працівникам поліції, які першими прибули на місце події, знайшли уламки автомобіля, за якими встановили модель автівки та її марку. На розшук Toyota Camry були задіяні майже весь особовий склад Козятинської поліції. І за 2-і години іномарка з пошкодженнями, характерним для ДТП, інспектори знайшли в дворі багатоповерхівки за декілька кілометрів від місця злочину. У цьому ж будинку поліцейські затримали й водія Тойоти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up