З весною “розцвіли” і свинарники

З весною “розцвіли” і свинарники

Люди не знають, де шукати порятунку

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” повідомили, що на провулку Кондрацького в районі газової контори знаходиться свинарник, з якого не відкачуються нечистоти.

Побувавши на місці події, журналісти переконалися, що це відповідає дійсності. Стояв неприємний аромат. Весь цей сморід відходить, мабуть, від того, що свиней годують домішками, які в сполуці з водою виділяють жахливий запах. Тварина, пропускаючи такий корм через себе, створює таку загазованість, яка вже дістала всіх, хто живе поряд. Окрім господарів, бо вони його, мабуть, не чують. Їм ці свині пахнуть? Коли глянути на дорогу до свинарника, то бачиш, що по ній тече їдюча рідина білуватого кольору (така сеча)…

Місцевий житель Анатолій Мончинський розповів, що він, як і його сусіди в розпачі. Усе, що із свинарника витікає, попадає у водойму, яка з’єднується з річкою Гуйвою. За словами ще одного співрозмовника Олександра Омельчука, у нього схожа ситуація. Він проживає на вулиці Довженка. І біля його помешкання є інший свинарник…

Відео дня

За словами мешканців провулку Кондрацького, вони зверталися до свого депутата. Це пані Лариса Савчук. Люди розповіли, що депутатша проблему розуміє, але каже, що на ситуацію вплинути не може (оце то обранець народу - прим. ред.).

Свинарник огороджений. Поспілкуватися з кимось з відповідальних працівників господарської установи журналістам не представилось можливим. На території свинарника багато собак, які не прив’язані. Сигнальної кнопки виклику на вхідних воротах немає.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Сергеевна Лаврук

    Мало того, що сморід став візитною карткою цього району,  так ті собаки постійно нападають на дітей, які щодня ідуть до школи. батьки вже неодноразово звертались до працівників ферми з проханням навести порядок.  Безуспішно.  Чи  слід чекати трагедії? Чи схаменуться, коли собака скусає дитину?
  • GUF

    Лариса Савчук від Батьківщини. Якщо вона не може вплинути то потрібно її переобрати. Цілком можливо для виборців відкликати місцевого депутата, який не виправдав довіри у будь-який час. За законом  «Про статус депутатів місцевих рад», задля відклику місцевого політика необхідно, наприклад, 400 підписів від містян, або ж 150 від селищних жителів. Тобто кількість необхідних підписів від громадян залежить від розміру населеного пункту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up