За Грушевським нема кому подивитися

За Грушевським нема кому подивитися

В редакцію газети “ RIA -Козятин” звернулися небайдужі громадяни.

Вони повідомили, що біля пам’ятника Михайла Грушевського квітник псує пейзаж архітектури міста. 31 жовтня, насолоджуючись останнім осіннім теплом біля пам’ятника Михайла Грушевського, не приємно городянина вразило відгниле листя квітів мальви. Ніби і доріжка викладена плиткою, висаджані ялинки, з обох сторін зелена травичка. Тільки як глянув на перецвіти на квітнику біля пам’ятника, то бачиш безгосподарність влади.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Дійсно, невірно вибрано рослини для ландшафтного оздоблення. А точніше - відсутнє як таке. Доцільніше, було би, до вже присутніх ялин добавити кілька кущів барбарису Тунберга (можна  'Admiration') або гортензії (можна 'Annabelle'). Добавити кілька злакових кущів трави (може "колосняк пісчаний" або "вівсець вічнозелений") та ехінацеї, по бордюру пустити гвоздику-травянку. Буде гарно на роки, поважно, пристойно у всі пори року та мало потребує догляду.

    Вусатий Козятинець reply Анонім

    Шановний дописуваче! Прочитавши ваш коментар склалось враження, що ви людина, яка розуміється на подібних питання. Так чому б вам не тільки писати коментарі, що безумовно є ганою справою, але й підготувати проект, скласти кошторис і запропонувати його владі до реалізації. Козятин - це наше спільне місто та що і як у ньому відбувається залежить теж тільки від нас.

    Анонім reply Вусатий Козятинець

    Майже згоден, Козятин моє рідне місто. Мій коментар, то і є пропозиція владі: І почує той, хто хоче чути. І побачить той, хто хоче дивитись. І зробить той, хто хоче робити. Ніякого такого особливого проекту там не потрібно але і це можу зробити, якщо людина у владі зацікавиться. Більше того, можу взяти участь у втіленні проекту. Пропонуйте відповідальну особу у владі, готовий до співпраці. Все ж таки пам'ятник першому Президенту. Туди-сюди зима, а там і березень. Можемо зробити.

    Вусатий Козятинець reply Анонім

    Дякую за ваш коментар. Нажаль не зможу вам допомогти з пропозицією відповідальної особи. З превеликим задоволенням я би теж зробив свій вклад у подібний проект. На мою думку, основна проблема полягає в тому, що переважна більшість громадян не вірять в те, що від них щось залежить і поводяться відповідно - пасивно. Але допоки люди не почнуть запитувати у влади, пропонувати свої варіанти розвитку міста, приймати активну участь в житті - влада ніколи кроку на зустріч до городян не зробить.

    Анонім reply Вусатий Козятинець

    Ну ось, нас уже двоє. Якщо дійсно хочете залучитись, то дайте знати та у якій формі. З депутатом сам попробую визначитись, вибори йдуть скоро, захочуть замалюватись. А це і не погано, аби справу допомогли зробити. Все інше ніби і так, а ніби можна і по іншому. І владу чубити треба, вона ж ніби для нас, і самим не спати.  В палісаднику та парадному ми ж маємо порядок тримати, то що ж, і тут у себе не віримо чи лінуємось?

    Вусатий Козятинець reply Анонім

    Стосовно допомоги: я зараз перебуваю більше ніж за 1000 км від Козятина, тому пропоную повернутись до цього питання навесні. Якщо на той час буду в місті - радо долучуся до цього проекту. Глибоко переконаний, що за цей час знайдеться багато охочих покращити рідне місто.

    Вусатий Козятинець reply Вусатий Козятинець

    А пасивність можна відслідкувати навіть по матеріалам на цьому сайті: кілька сотень переглядів і кращому випадку 1-2 коментарі. Мені не завжди імпонує формат в якому працює редакція газети, мені не подобається те, що переважна більшість новин висвітлюється в негативнимо світлі. Але редакція в такий спосіб хоч якось намагається показати свою точку зору. Впевнений, конструктивна критика влади, конструктивна критика опозиції принесе свої плоди: влада повинна відчувати контроль з боку мешканців. А редакція газети теж не зможе відповідати погрозами та образами на критику їхніх статтей.

    Анонім reply Вусатий Козятинець

    Редакція має "рити землю" не тільки у пошуках недоліків, хоч це і головне, але і шукати, показувати конструктив. Ще при цьому і важливо у якій манері іде дискусія. Ми хочемо самі себе облаяти, шукати ворогів чи зробити життя кращим? Хоробрість у здоланні ворога, а мудрість у тому, аби не наживати ворогів. Громада Козятина, то сімя, а у сімї всяке буває. І то останнє - воювати у сімї. А ми, українці, дуже легко скочуємося до "Кайдашевої сімї" і все "ріжемо ту грушу навпіл" та живемо від руїни до майдану.
  • Іван Іванов

    Скільки ця Лозінська педофілка має займатися брехнею.

    Анонім reply Іван Іванов

    Ну не гарно так.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

  • Віра

    Куди дивиться влада міста?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up