За вихідні вогонь обпалив понад 17 га землі. Рятувальники нагадують: пожежі в екосистемах — це диверсії

За вихідні вогонь обпалив понад 17 га землі. Рятувальники нагадують: пожежі в екосистемах — це диверсії
  • В час, коли ДСНСники країни ліквідовують численні пожежі внаслідок ворожих обстрілів в ряді українських міст, наші обласні бійці ДСНС ведуть боротьбу наче з повітряними млинами та без перестанку приборкують полум’я в екосистемах області.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області повідомляє — за минулі дві доби – 20 пожеж. Вогонь обпалив понад 17 га землі.

— Це в час, коли всі — ДСНС, ЗМІ та громадськість акцентують увагу населення не провокувати пожежі на відкритих територіях! Нагадуємо, такі дії прирівнюються до диверсії! Ми закликаємо голів територіальних громад, старост сіл та пересічних людей, роз’яснюйте громадянам про небезпеку таких дій, допоможіть надзвичайникам у боротьбі з паліями! — йдеться в дописі

Відео дня


Рятувальники  наголошують — вогонь на відкритих територіях, де поруч немає людей, поширюється безконтрольно і миттєво. Мільйонні збитки, змертвілі гектари землі. Якщо пожежа з трав’яної підстилки перекидається на дерева, особливо хвойних порід, то ліквідувати таку пожежу дуже складно.

— Доводиться залучати авіацію. Якщо горить трава десь за селом чи за містом, вогонь, за яким же ніхто не стежить, перекидається на лісосмуги, на ліс. А це вже масштабні катастрофи.

Нагадаємо — рятувальники «прочісують» села та штрафують за спалення сухої рослинності

Слід додати — поліцейські нагадують про штрафи та покарання за спалювання сухих рослин

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up