За вихідні близько 200 жителів Вінниччини отримали штраф за порушення карантину

За вихідні близько 200 жителів Вінниччини отримали штраф за порушення карантину

Цими вихідними, 21-22 листопада, поліція оштрафувала 184 жителя Вінницької області за порушення нових карантинних правил, які почали діяти на території України з 21 листопада.

За вихідні дні поліцейські склали на порушників карантину 184 протоколи  — повідомляє #vinpolice 

Нагадаємо, з початку пандемії поліцейські області проводять превентивні заходи, направлені на дотримання встановлених карантинних обмежень для попередження масового поширення COVID-19. Впродовж минулих вихідних поліцейські задокументували 184 адміністративних правопорушення.

Рейдові групи поліції працюють в усіх районах області, перевіряючи дотримання власниками розважальних та торговельних закладів, а також водіями транспортних засобів встановлених обмежень щодо режиму діяльності.

Відео дня

За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, впродовж минулих вихідних на порушників склали 184 адміністративних протоколи, передбачених ст. 44-3 КУпАП.

Зокрема, задокументовали 35 правопорушень, передбачених ч.1 цієї статті, які стосувалися порушення карантинних вимог з боку суб’єктів господарювання і 149, передбачених ч.2 цієї статті – порушення носіння засобів індивідуального захисту.

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм відповідно до ч.1 ст.44-3 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч грн і на посадових осіб - від 34 до 170 тис грн.

Згідно ч.2 ст.44-3 КУпАП за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно громадянам загрожує накладення штрафу у розмірі від 170 до 255 грн .

 У разі, коли громадяни не реагують на зауваження поліції та не усувають допущені порушення – поліцейські застосовують заходи адміністративного впливу. З початку запровадження карантину поліцейські склали понад 2 тисячі адміністративних протоколів на порушників.

Щодо порушників карантину «вихідного дня» у Козятині та районі читайте в наступних публікаціях

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up