За вивезення двох відер сміття — аж 32 грн?!

За вивезення двох відер сміття — аж 32 грн?!

Повертаючись до надрукованого

Шановна редакціє! Прочитав у номері газети «РІА-Козятин» від 13.12.18 року статтю під назвою: «Тарифи: Нахабно і самовільно» щодо тарифів на вивезення та захоронення сміття в нашому у місті я теж страшенно обурився, а деякі сильно розгнівані сусіди навіть плювались, і впевнений, що і всі громадяни міста це робили! Але в статті, як на мене, ви повинні були надати достовірну інформацію, скільки конкретно гривень на місяць ці послуги будуть коштувати проживаючим в квартирах та в приватних будинках. Ми, двоє пенсіонерів, проживаємо в приватному будинку і накопичення сміття, що підлягає вивозу, становить не більше 15-20 літрів за місяць. Маючи дані, я підрахував, що буду сплачувати за рік більше ніж на 200 грн або десь 380 грн на рік (16 грн на місяць за одну людину) і, як ви розумієте, навіть ця незначна сума, для двох пенсіонерів на дорозі не валяється. Такі мої підрахунки говорять, що за вивезення двох відер сміття протягом місяця я буду сплачувати аж 32 грн, виконком що, мене за дурника приймає?! Та я удавлюся, а не дам такої суми за такий мізерний об'єм!

Є цілком велика вірогідність того, що багато жителів міста відмовляться ці казкові суми сплачувати і будуть викидати сміття де попало. Сам теж платити не буду, а буду, поставивши пляшку самогону працівнику звалища, самостійно, наприклад, на велосипеді, відвозити сміття на міське звалище (два відра на місяць), а коли не довезу і викину в посадку, то звиняйте…

Хоча є вихід, комунальній службі міста пропоную обладнати сміттєвози вагами і приймати сміття на вагу, і зараз же брати плату. А ще рекомендую жителям міста практикувати викидати сміття в загальні контейнери, що встановлені на вулицях. Тихенько темною, темною нічкою, вимазавши лице сажею, підкрастися до таких контейнерів, швидко викинути пакунок зі сміттям і ходу!

Відео дня

А якщо говорити серйозно, то я би порекомендував редакції офіційно звернутись за наданням інформації щодо підрахунків накопичення сміття згідно з державними нормативами від кожного жителя комунальних квартир та приватних будинків, до такої структури, як Головне управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області і подивитись, чи посилались депутати міськради до цих нормативів при нарахуванні тарифів, а не що попало.

З повагою, читач та дописувач Ю. Онищенко, вул. Суворова, телефон 096-442-67-61

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати 16:00 Виплата 500 гривень ювілярам-довгожителям: як отримати? 15:27 На центральній вулиці Козятині висадили 200 кущів троянд photo_camera 14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up