«Задурюють людей, щоб зібрати підписи»

«Задурюють людей, щоб зібрати підписи»
– Цього разу нам вдалося дати відсіч гастролерам. Може вже не сунуться, – кажуть пайовики.

У редакцію звернулася група людей з Сестринівки та Махаринець. Вони повідомили, що недавно полями їхніх сіл курсувала зелена іномарка, а потім на цій автівці до пайовиків навідувалися невідомі люди та казали, що треба підписати якісь документи. Тоді, мовляв,  не пропаде пай. Що це за люди і які папери пропонують підписати?

– Ми хочемо через газету застерегти сельчан. Щоб вони були обачними і не попали на гачок приїжджих гастролерів, як це зробила по своїй простоті і довірливості така ж як і ми пайовичка Раїса Швець, – кажуть гості редакції. І розповіли таку історію. 

Свої паї селяни протягом багатьох років здавали кільком фермерам, які були в одній фірмі: Сергію Бенедичуку, Михайлу Лисяному, Віталію Іванову та Івану Патратію. Півтора роки тому фірма розпалася.

– Минулого року колишні компаньйони Сергія Бенедичука з нами не розрахувалися. Ми в січні цього року подали судовий позов, що хочемо перейти до Сергія. Думали, що суд розгляне справу в найшвидші терміни, – розповідають селяни. – Попросили Бенедичука, щоб він засіяв наші паї. Тому що залишитися ще й цього року без прибутку накладно навіть у селі, адже всі ми тримаємо господарство. 

Відео дня

Як тільки наші паї були засіяні, колишні компаньйони Бенедичука вирішили свої відсотки розваленої фірми «подарувати» комусь з підприємців. На Козятинщині таких, що хотіли б потерти руки від подарованого, не знайшлося. Зате знайшлися такі на Миколаївщині. От і їздять, щоб ми підписали документ, що вони не мають перед нами боргів і що ми відмовляємося від судового позову.    .

Раїса Швець розказала, як вона потрапила «на гачок» до цих гастролерів.

— До мене в суботу, 23 травня, приїхали п’ять людей, з яких я знаю тільки Світлану Корніюк. Вони сказали, що треба підписати два документи, а то пропаде пай, – розповідає Пані Раїса. – Я кажу їм, що зателефоную Сергію Сергійовичу (Бенедичуку - прим. авт). Вони казали і Свєта казала, що Бенедичука посадять в тюрму і ферму, і поля у нього заберуть. «Підписуй, коли не хочеш залишитися без паю», – наполягала Світлана. Коли я підписала, вони кажуть: «Подумайте, скільки вам треба грошей».

— Якусь конкретну суму називали? – запитав пані Раїсу представник преси.

– Ні, – каже співрозмовниця. —Тільки казали подумати, скільки я хочу грошей. 

Коли вони поїхали, я зрозуміла, що мене обдурили. Зателефонувала дівчатам. Вони порадили зателефонувати Бенедичуку.

Я так і зробила. Він відвіз мене у відділ поліції, де я написала заяву, щоб мій підпис на документах, що я підписала, вважати недійсним, – розповіла Раїса Швець.

Журналіст поспілкувався з Сергієм Бенедичуком. Він підтвердив факти, про які говорили гості редакції. 

– Мої колишні компанйони Михайло Лисяний, Віталій Іванов та Іван Патратій продали свої частки 22-річному рейдеру з Миколаєва Станіславу Войцехівському, – каже пан Сергій. –  Зі слів Станіслава, усім цим процесом керує його батько Микола Войцеховський зі своїми компаньйонами, які приїхали задурювати людей, щоб збирали підписи, що люди відмовляються від судового позову. Соратницею миколаївських фермерів виступила  місцева жителька Світлана Корніюк.

Ми спробували поспілкуватися зі Світланою Корніюк у телефонному режимі. Спочатку вона заперечила, що була з миколаївцями під час збору підписів у Махаринцях. Коли журналіст сказав їй, що є докази того, що вона там була, пані Світлана сказала: «Так, я була там, маю право. У мене чоловікова хата в Махаринцях і в Махаринцях живе моя сестра. До побачення».

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up