Залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки!

Залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки!

У світі в дорожньо-транспортних пригодах щорічно гине понад  1,3 млн. осіб та біля 50 млн. осіб отримують травми.

 

Щороку на автошляхах України гине понад 4 000 осіб та більш ніж 30 000 отримують травми. ДТП є першою за поширеністю причиною смерті молоді у віці від 15 до 24 років та другою серед дітей у віці від 5 до 14 років.

 

За дорученням Міністерства інфраструктури України та керівництва ПАТ «Укрзалізниця» у зв’язку з проведенням з 8 по 14 травня 2017 року Тижня безпеки дорожнього руху в рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011 – 2020 років, проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, під час якого увагу буде привернуто до проблем травматизму та смертності на дорогах, виконання профілактичних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки руху на автомобільних шляхах України, в тому числі заходів щодо забезпечення безпеки руху при перетині залізничних переїздів та зниження рівня аварійності в межах їх дії.

Відео дня

 

За 2016 рік на регіональній філії «Південно – Західна залізниця» допущено 19 випадків ДТП на залізничних переїздах, в результаті яких 4 особи загинуло та 12  травмовано. Станом на 05.05.2017 допущено 9 випадків ДТП на залізничних переїздах, в яких 4 особи загинуло та 3 травмовані. Всі випадки допущені через порушення Правил дорожнього руху України водіями транспортних засобів при проїзді залізничних переїздів, зокрема ігнорування ними показань заборонної світлофорної і звукової сигналізації.

 

Проводяться заходи щодо пропаганди безпеки дорожнього руху при перетині переїздів шляхом розповсюдження на залізничних переїздах Пам’яток водієві транспортного засобу щодо проїзду через залізничний переїзд. На регульованих залізничних переїздах встановлені інформаційні щити (борди) з висвітленням наслідків ДТП.

 

Водій, пам’ятай!  В момент увімкнення переїзної сигналізації поїзд вже знаходиться на відстані менше 1000 метрів та з’явиться в межах переїзду через 30-40 сек. Зважаючи на значну вагу поїзда та швидкість його руху, гальмівний шлях поїзда складає близько 1000 м. Тому машиніст не зможе миттєво зупинити поїзд, помітивши автомобіль на переїзді, навіть застосувавши екстрене гальмування!

 

Залізничний переїзд – це зона підвищеної небезпеки! Від твоїх дій залежить життя і здоров’я – твоє та оточуючих! Порушення правил проїзду залізничних переїздів тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити  значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя!  

Старушок  О.В., начальник виробничого підрозділу Козятинська дистанція колії                                        


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up