Замерзаючого у воді козятинчанина врятували від смерті школярі. Подробиці з перших вуст

Замерзаючого у воді козятинчанина врятували від смерті школярі. Подробиці з перших вуст
Владислав Бржезіцький та Максим Спесівцев школярі які повернули життя козятинчанину
  • Двоє друзів-одинадцятикласників школи №1, сімнадцятирічні Владислав Бржезіцький та Максим Спєсівцев вирішили прогулятися до стадіону. Але під час вечірньої прогулянки надумали змінити маршрут і пройти берегом Гуйви, та повернути до школи-ліцею.
  • Змінюючи маршрут школярі навіть уявити не могли, що стануть ангелами-охоронцями для 57-річного Юрія.
  • Чоловік нахилився за парасолькою, яка випала у нього з рук,  скотився з крутого берега у воду і  самотужки з крижаної пастки вибратися не міг.

Влад з Максом люблятть футбол, вони грають на першість області в команді Володимира Синяка. Щоб підтримувати спортивну форму, частенько приходять на спортивний майданчик чи навідуються до стадіону. Так було й у вечір середи, 5 лютого. 

На півдорозі хлопці почули позаду себе невиразний стогін. Переглянулись між собою, прислухалися.  Спочатку школярам здалося, що той стогін з протилежного берега доноситься, тож вирішили піти туди. Тільки зробивши декілька кроків, почули стогін чоловіка за пару метрів від себе. Коли старшокласники придивилися, то побачили, що біля берега поверх води видніється голова чоловіка.

Відео дня

На цьому місці 57-річний чоловік скотився у воду

— Я відразу зателефонував МНСникам, а самі з Максом спробували витягнути чоловіка з води,— каже Владислав. — Мене за руку тримав Максим, а я подавав руку чоловіку в воді. Тільки його рука була слизькою від бруду і вислизала з моїх рук. Спробували взяти його за куртку, вона також була слизькою від болота, а сам постраждалий представляв собою майже нерухомий силует. Спробували за капелюх куртки його тягнути, а він у нього виявився на липучках та й відразу відірвався. Спробували подати йому палку, тільки він вже не міг вчепитися за неї. Тоді нам нічого не залишалося, як самим зайти у воду і ривками на «раз- два -три» тягти чоловіка з води. Така тактика увінчалася успіхом —  ми напівпритомного чоловіка з його невеличкою допомогою таки витягли з води на берег

Герої сьогодення, які здатні на подвиг

— За якусь мить до постраждалого підійшли рятівники рятівники, — продовжує  Максим. — Вони принесли з собою мотузки, тому що думали, що він ще у воді. Вони зняли з нього  мокрий одяг та, закутавши в ковдру, понесли до місточка.

— Там на потерпілого вже чекала карета екстреної медичної допомоги, — додає Владислав. — Його перенесли в санітарну автівку і відвезли в лікарню.

А ви в лікарню не поїхали? Ви теж деякий час перебували в крижаній воді? — запитали ми у хлопців..

— Так ми тільки трохи ноги намочили. Ситуація була така, що холод тільки в руки відчувався, – сказали разом вони

Владиславе, ви були у Юрія в лікарні. Як він себе почуває?

— Сьогодні він виглядав вже героєм, міг говорити і мав силу, щоб потиснути нам руку. А ще в ЦРЛ до нього з’їхались журналісти провідних українських телеканалів. Ми розповідали їм як це було.

Одяг 57-річного козятинчанина

Сам потерпілий Влада та Макса називає своїми ангелами-охоронцями, а день 5-го лютого своїм другим днем народженням

Про героїв ми запитали в школі, де навчаються старшокласники.

— Це гордість школи, — каже директор учбового закладу Раїса Юр-Кирилюк. — Спортсмени, відмінники навчання, в шкільному колективі ми їх знаємо тільки за добрі вчинки. Впевнена, що це не останній їхній подвиг. Їх батьки так навчили не проходити повз чужої біди. Як директору школи, мені завжди прикро прощатися з випускниками, які мають видатні природні здібності, з дітьми які здатні на подвиг. Разом з тим, такі учні заслуговують, щоб їм сказати:  «В добру дорогу, до самостійного життя!»

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олег Каменный

    очень приятно читать что есть такие правильно воспианные молодые люди спасли человека от смерти  это большая редкость в наше время
  • Тетяна

    Все своє життя  врятований, його  дружина і  діти моліться  за  рятіників.  Один  хлопчина, навіть в інтерв"ю вжив..." З ним все Слава Богу хорошо..." інший..." Це ж жива людина.."  Це і вчинок юнаків свідчить про  їх добрі серця, про гарне виховання  батьками.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up