Засекречений об’єкт — зрізані тополі

Засекречений об’єкт — зрізані тополі

Більш як півмісяця лежать тополі на вулиці Куликівського.Так жваво почали валити зелені насадження на землю, що не знають тепер, як бути далі?

Мабуть, розраховували на куби дров. Але серед зрізаних 89 тополь — тільки півсотні 100% гниляк. Але й така деревина все ж краще, ніж лушпиння соняшника?

Та міська влада відхрещується від тих дерев, бо бюджетні кошти не використовує. І що там хтось робить на її землі, їй не відомо. Та хотілося б знати, хто буде наводити лад з поваленими тополями?

Складається враження, що тут не дерева, а  якийсь засекречений об’єкт. Цілими тижнями немає біля дерев нікого, а у вихідні  з’являється якась бригада. Кажуть, від залізничників. Вони на Куликівського розпилюють колоди дерев по метри три і гілля, що тонше на метрівки. Можливо, чекають, що трохи люди розберуть те гілля на свої потреби? І такі випадки були. Люди приїздили на облаштованих мотоциклах під дрова і на автівках з причіпами та вантажилися. Було ж серед гнилі  23 живих дерева!

Відео дня

Фахівців лісового господарства стверджують, що тополі найбільш аварійні дерева. Раніше їх садили тому, що наш край був сильно заболочений. А тополя всмоктувала вологу. Тоді це дерево було необхідне. Тепер, коли грунтові води осіли нижче і вологи для тополі стає недостатньо, вона стала деревом небезпечним. Це підтвердили три знавці лісу. Ми поважаємо знання і позицію фахівців лісу, та як фахівці своєї справи, знаємо: правда десь посередині.

Іван ОСТАПЧУК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up