Засмічують узбережжя ставу «Лікарняний»: самгородчан штрафуватимуть за порушення благоустрою

Засмічують  узбережжя ставу «Лікарняний»: самгородчан штрафуватимуть за порушення благоустрою
  • Самгородоцька влада звертається до громадян відповідально ставитись до утилізації побутових та інших відходів, не викидати сміття та не створювати звалища в незазначених для цього місцях – вздовж прибережних захисних смуг тощо
  • Допис викликав жваві обговорення. Люди пишуть, що після щорічного прибирання, недоброзичливці знову все засмічують.
  • Просять владу прийняти всі необхідні міри за для адміністративного покарання всіх порушників.

— Самгородоцька сільська рада просить громадян відповідально ставитись до утилізації побутових та інших відходів, не викидати сміття та не створювати звалища в незазначених для цього місцях – вздовж прибережних захисних смуг, смуг відведення автошляхів та залізничних шляхів, полезахисних смуг та інших невідведених для цього місцях, — йдеться у дописі на сторінці Самгородок Наш.

Статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності -— від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, на громадянина може бути накладений штраф від 340 до 1360 грн, зокрема максимальний штраф за порушення у сфері благоустрою становить 80 % мінімальної заробітної плати громадян.

Відео дня

Що кажуть про це самгородчани

«Ми зараз вигрібаємо і прибираємо всі ці гнидники безмежної любові наших жителів до води, до водойм, до природи уздовж узбережжя ставу «Лікарняний». До того як буде набрано відповідний рівень води у водоймі ми приберемо той весь срач, яким занедбали водойму жителі Самгородка та заїджі гості. Після чого, прошу інспектора з екології Самгородоцької сільської ради, членів виконкому, керівництво громади прийняти всі необхідні міри за для адміністративного покарання всіх порушників. Ми маємо дати жорсткий бій штрафами всім «свиням», які забруднюють рідну землю, воду та навколишнє середовище в цілому. А також доводжу до відома всіх бажаючих помити своє авто біля річки. Відразу готуйте штраф! Жодних поблажок не буде! Прошу інспектора з екології довести поріг штрафів до населення за миття транспортних засобів у природних водоймах чи поблизу них».

«А нікого не хвилює те що вздовж центральної дороги тече каналізація? Чому за стільки років нічого з цим ні хто не робить, хто цим має займатися? Тече по під будинками, смердить на всю вулицю. Я ще б зрозуміла як би вона текла на віддаленній вулиці якісь, а так в центрі, і всі з керівництва нашого ОТГ це бачать, чому ви не вирішуєте це питання?!!»

«Без покарання порушників нічого не буде​​​​​​»

Додамо, 

Читайте також:

«Показує виховання містян»: хтось повиволікав сміттєві баки на дорогу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up