Затвердили перелік ліків, які закуплять за державні кошти

Затвердили перелік ліків, які закуплять за державні кошти
  • Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік лікарських засобів та медичних виробів, що будуть закуповуватись за кошти державного бюджету 2020 року.

«Затвердження номенклатури (переліку) лікарських засобів основоположний процес в закупівлях і цього року вдалось затвердити перелік до Нового року, що дозволить отримати життєво необхідні ліки раніше. Вперше на закупівлю ліків та медвиробів на централізованому рівні додатково виділено 3,2 млрд грн. Таким чином, загальний бюджет на закупівлі лікарських засобів та медичних виробів у 2020 році складатиме близько 9,7 млрд грн, що є рекордною сумою на закупівлю ліків для громадян України», – йдеться у повідомленні.

Очікується, що цих коштів разом зі зниженням цін на ряд препаратів вистачить на забезпечення практично повної потреби за усіма 38 напрямами.

Вперше при формуванні переліку закупівель на 2020 рік команда Міністерства охорони здоров’я України використовувала методи оцінки медичних технологій (ОМТ або НТА - health technology assesment) із залученням фахівців Департаменту оцінки медичних технології Державного експертного центру МОЗ України.

Відео дня

ОМТ проводиться для комплексної оцінки показників клінічної ефективності, економічної доцільності та організаційних проблем застосування лікарських засобів, медичних виробів та інших медичних технологій.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up