28 листопада починається Різдвяний піст. Яке харчування радять лікарі?

28 листопада починається Різдвяний піст.  Яке  харчування радять лікарі?

Батько медицини Гіппократ дав нам рецепти здоров’я: ваші ліки якісні харчі, а ваші харчі — ліки. Людина народжується здоровою, а хвороби в період життя входять в її тіло через ніс (не якісне повітря) і рот (не якісні харчі).

Піст починається 28 листопада і триває до 6 січня. Це період, коли люди не вживають м’ясо, молочні продукти, яйця, алкогольні напої, не палять цигарки, відмовляються від наркотиків, не переїдають, налаштовуються на позитив, відвідують церкву, бібліотеку, багато читають, бажано вголос. Обов’язково робити вправи по Неумивакіну.

Іван Павлович пропонує присідати і робити наклони, поступово стільки, скільки вам років. Починайте з 10  і кожен день додавайте…

Лікарі-дієтологи, гігієністи Віктор Ципріян, Оксана Скітялінська, Борис Скачко пропонують вживати мед, медопродукти, лікарські трави і не шукати засобів зцілення в засобах хімії, особливо, ліках закордонних (це аптеки).

Відео дня

В грудні вживайте квашені овочі: капусту, огірки, помідори, яблука. Дуже корисні квашені асорті капусти, моркви, огірки, перць, яблуки.

Робити салати з квашених овочів, цибулі, часник — заправляти олією (льону, кукурудзи, соняшника). Особлива увага земляній груші — топінамбуру.

Слідкувати за роботою шлунку та кишківника, уникати закрепів. Багато вживати якісної води (не газованої). 25,30 мілілітрів на один кілограм вашої ваги тіла.

Корисно вживати компоти, узвари, кисілі. З перших страв: пісні борщі з грибами, куліш, капусняк, супи, рибну юшку, горохові супи, конопляне молоко.

Бабусі та наші мами готували гарбузові, пшоняні, вівсяні, гречані каши, заправляли їх олією.

М’ясопродукти заміняли в період посту горіхами, зернятами, бобовими (квасоля, горох, чечевиця). Можна 1-2 рази в тиждень вживати рибу. Здавна риба вважається чи не найціннішим продуктом харчування людини!

В морській, ставковій, річковій, озерній рибі є речовини, що регулюють рівень жирів у крові, тонізують тиск, попереджають діабет, знімають головний біль та біль при артриті.

Відомо, що ескімоси, які харчуються рибою, взагалі не страждають від серцево-судинних захворювань.

Жирні кислоти Омега-3 розріджують кров, попереджують утворення тромбів. Якщо щодня приймати 2-4 столових ложки рибного жиру, можна знизити ризик багатьох хвороб, особливо серцево-судинних.

У разі перевтоми, необхідно з’їсти 2-3 шматочки оселедця. При ревматичному артриті пити по 1 столовій ложці риб’ячого жиру для поновлення хряща.

Для дітей пити по 1 чайній ложці риб’ячого жиру на день, дорослим по 1 столовій для профілактики авітамінозу, цинги. Люди, які рибу їдять два рази на тиждень, удвічі тричі рідше помирають від серцевих захворювань. Риба і рибопродукти покращують імунітет, вони корисні для місцевостей, де немає водойм.

Рецепт для підвищення імунітету в період посту: інжир 0,5 кг, курага 05 кг, чорнослив і родзинки по 300 грам, 2 лимони середнього розміру, насіння кропу, насіння фенхелю по 2 столових ложки, кропива дводомна (100 г сухої трави), 2 середні головки часнику, аптечні настоянки глоду, ехінацеї по 50 мл, ром або 70-градусного спирту по 75 млл, бджолиний квітковий пилок (50 г), мед (півлітра).

Курагу, інжир, чорнослив, родзинки та лимони, вибравши кісточки, перекрутити на млинку для м’яса.

У млинку для кави змолоти насіння кропу, петрушки, трави кропиви. Часник розібрати на зубчики, почистити і розім’яти. Усе змішати й додати бджолиний пилок, настоянки глоду, ехінацеї, ром чи спирт, мед (розтопити до температури не більше 60 градусів). Знову все перемішати. Вийде смачний та цілющий продукт, який вживати по 1 столовій ложці один-два рази на день за 1-1,5 години після їди. Курс — місяць.

Шановні читачі, в період посту харчуйтесь раціонально і будьте здорові!

Іван Смолич, лікар

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up