Скільки коштує зібрати дитину до школи?

Скільки коштує зібрати дитину до школи?
«Є люди, які купують щось елементарне — зошити, альбоми». Продавчиня Анна Немирівська каже, що ажіотаж на канцелярію ще не почався
  • Гроші. Уже за місяць розпочнеться новий навчальний рік. Тож зовсім скоро батьки купуватимуть канцелярські товари та одяг своїм дітлахам.
  • Ми перевірили ціни у магазинах, на ринку та в інтернеті, аби дізнатися, скільки цьогоріч коштують товари, необхідні для школи

Анна Немирівська - продавчиня у магазині канцелярії. Каже, ажіотаж на товари до школи ще не почався. Люди, якщо й купують, то на невеликі суми — максимум сто гривень.

— Одні з села приходять і скупляються за списком на гривень 300–400, — розповідає Анна. — Є люди, які купують щось елементарне — зошити, альбоми. Приходять, кажуть: «Ну давайте три зошити». Хтось обкладинки купує. Ажіотаж почнеться десь через два тижні. Минулого року, коли люди скуплялися, у мене очі на лоба лізли, бо черга аж на вулиці була.

Товарів на полицях магазину є вдосталь — щоденники, зошити, ручки. Відсутність напливу покупців жінка пояснює тим, що люди ще не отримали заробітну плату. Тому, каже, більший попит на канцтовари почнеться з середини серпня і триватиме весь вересень.

Відео дня

— Зошити у нас у місті найдешевше коштують, але ніхто не купує. Стоять пачками. Їх зазвичай упаковками беруть, — продовжує продавчиня. — Їх в упаковці 20–25 штук. Нещодавно жінка двом дітям на шостий клас скуплялася. Брала дві упаковки зошитів на 24 аркуші, одна — в клітинку, інша — в лінію. І вона на місяць забула про зошити. Беруть прості, без малюнків, бо писати багато. Старші класи беруть чотири зошити на 60, 48 і 24.

Сама Анна теж має дитину шкільного віку. Її син перейшов у другий клас. Проте до школи його ще не готувала.

— За другий клас я взагалі не знаю, — додає Анна Немирівська. — Мені ще ніхто не давав список, тому я й гадки не маю, які точно речі треба купувати.

Не поспішають йти за товарами для школи і на ринок. Хоча асортименту тут теж достатньо. Продавчиня Людмила Раснянська каже, що зараз ніхто нічого не купує, бо кінець місяця.

— Це буде початок місяця, тоді почнуть приходити, — каже жінка. — А зараз взагалі немає базару. У нас зошитів багато, все лежить, ніхто не хоче брати. Хоча у кого троє дітей, ті вже починають скуплятися. Одна жіночка, у неї троє дітей, то вона скуплялася ще минулого місяця.

Купують речі різної вартості. Кожен розраховує на вміст свого гаманця. Хтось обирає найдешевші товари, хтось, навпаки, звертає увагу на найдорожче.

— От у мене був чоловік, він брав усе дорожче: і олівці, і фломастери, — додає Людмила Раснянська. — І пенал взяв за сто гривень. А інший бере за двадцять. Приходить і каже: «Дайте мені усе найдешевше». А буває беруть зошити частину зараз, потім докупляють взимку. У кого як виходить.

Придбати усе необхідне для школи можна і в Інтернеті. Щоправда, доведеться заплатити за доставку. Та й товар отримаєте не одразу.

Аби дізнатися, скільки цьогоріч коштує зібрати дитину до школи, ми перевірили ціни у магазинах, точках продажу на місцевих ринках та у популярному інтернет-магазині. Брали найдешевші товари та середньої вартості.

Тож якщо купуватимете речі у магазині, за все необхідне заплатите щонайменше 1730,10 гривні. Якщо хочете придбати товари середньої вартості, ваш гаманець схудне на 3503 гривні.

На ринку заплатите за все щонайменше 1829,80 гривні. А от за товари середньої вартості віддасте менше, ніж у магазині: 2451,20 гривні.

У інтернет-магазині заплатите 1247 гривень, якщо купуватимете товари за найнижчою ціною. Але не забувайте, що доведеться оплатити доставку. Товари за середніми цінами обійдуться у 4738 гривень. Така висока сума через те, що в інтернеті більший асортимент і товари можна придбати як за дуже низькими, так і дуже високими цінами.

Читайте ще:

Як зміниться шкільне життя в 2019-2020 навчальних роках
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up