Жителі сіл через децентралізацію стали жертвами ожеледиці

Жителі сіл через децентралізацію стали жертвами ожеледиці

На свято Андрія Первозванного вчергове нагадала про себе небесна канцелярія. Перед ранком неділі 13 грудня став падати дощ. Саме дощова погода перетворила дороги та тротуари міста на суцільні ковзанки. Про роботу комунальних служб та рух пішоходів і транспорту — наша розповідь

Перший, кого ми зустріли був водій маршруту № 3 Андрій.

 — Зранку була думка виїжджати чи ні. Ризикнув. Перший рейс від РЕМу до траси їхав від бордюра до бордюра. Починаючи від мосту через все місто дорога була посипана, — розповів водій.

Відео дня

На вулиці 8-го березня жертвою слизької дороги став таксист Олег з пасажиром його занесло і кинуло в город приватного помешкання. Вирішив, що в такому місці потрапив в халепу, що марно від когось чекати допомоги.  В магазині купив солі і спробував вибиратися з заносу самотужки.

Поспілкувалися з таксистом Віктором. У нього був виклик в Непедівку.

— Я доїхав до села Козятин зателефонував клієнту, що через ожеледицю їхати не можливо. Чоловік, який не став пасажиром з розумінням віднісся з розумінням, — сказав таксист

Біля ринку «Хлібодар» поспілкувалися з продавцями молочної продукції. Правда розповісти, як вони в таку негоду добралися до міського центру, були неохочі. Люди села, які допомагають продуктами місту — це добрий знак і за свою працю соромитись не треба.

На автобусній зупинці «Пошта» зустріли водія Анатолія, який приїхав маршруткою з Сестринівки. —— Як дорога? — запитали ми.

— Ворогу не побажаю, — сказав той. — Я на завод не поїхав, тому що не відомо чи добрався на місце, а назад під гору точно не виїхав би. Дороги за містом ніхто не посипає. Ось так і напишіть — дорожня служба усунулуся від своїх обов’язків. Куди воно годиться в Махаринці не в’їжджав і в Козятин на півгодини запізнився.

На вулиці Лисенка пані Наталія ніяк не могла наважитись, куди їй ступити, щоб не впасти. Більш бувалі перехожі порадили дівчині «виходь на проїжджу частину вулиці Незалежності». Спробувала, добре йдеться тільки коли людина знає, з чого починається порядок, не буде порушувати правила вуличного руху. Пройшла вона пару метрів і знов звернула на обледенілий тротуар.

На вулиці Стуса літня жінка ледве пересувається «скляною» дорогою. Добравшись до паркана з його допомогою довгожителька пішла впевненіше.

Далі ми поїхали в сторону села Козятина і там було багато слизких місць на тротуарах. Тільки ті недоліки, як кажуть, були місцевого характеру. За певною структурою закріплена територія. Саме на таких територіях була слизота. Про таких ми, на жаль, не повідомляємо. Перед нами їм дала на «горіхи» міська голова. Та й не повинно бути за одне порушення два покарання.

Близько 12-ї тротуари в центрі міста стали прохідними. Тільки на Героїв Майдану тримаючись за мамину руку хотілося пострибати на слизькому льоду маленькій Вікі.

А що ж з слизькими дорогами по селах? А нічого. Вони надалі будуть слизькими. Сільських рад вже немає, а міська ОТГ візьме їх під своє крило з 1 січня. 

Вулиця Толстого

Вулиця Вінницька

Вулиця Репіна. Водій Валерій посипав дорогу щоб виїхати з гаража

Антиожеледне взуття

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (9)
  • Татьяна Стёпина

    Я не маю наміру нікого захищати,але по невеликих вуличках якби кожен біля себе посипав тим, чим має- пісок,сіль,попіл- будь чим,то процентів на 20-30 проблему місцево можна було б вирішити. Ми не хочемо,чи не можемо для себе- це проблема,але частково все можна вирішити самотужки.
  • Олексій Істомін

    Раніше посипали навіть тротуари Хто хоче зробити шукає метод а демагоги завжди знаходят причину чого не змогли робити В отг що нема тракторів та мех анізмів для внесення міндобрив ? треба хотіти думати
  • Місцевий

    Яку комунальну техніку для посипання тротуарів та доріг отримала нова влада від попередньої : один трактор з причепом-розкидачем та мінітрактор  на все ОТГ.
  • Алексей Костюк

    Поїдьте на О.Кошового та Зоряну і подивіться , який там каток . Ніхто ні 10 грудня ні 13 не посипав нічим. Говорив по телефону з товаришем з іншого райцентру ,то в них навіть невеличкі вулиці всі посипані. А бо поїдьте в Бердичів і гляньте ,як там працюють комунальники.

    Вячеслав Гончарук reply Алексей Костюк

    На О Кошового каток є і він  горбистий, ми це знаємо.

    Алексей Костюк reply Вячеслав Гончарук

    Знаєте і що ? Що від того жителям цих вулиць ,що знаєте? Де посипання?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up