Журі сказало — супер!

Журі сказало — супер!

Уже не перший рік в місті Козятині та районі проходить фестиваль вчительської та учнівської творчості «Проліски надій». У цьому році такий захід відбувся 14 березня у відремонтованому міському будинку культури. Спочатку звітну програму компетентному журі показали освітяни міста.

Ми, журналісти, не можемо бачити у виступі артистів того, що бачать спеціалісти. Тому довірились глядацькому залу. Там серед присутніх обов’язково є фахівці мистецтва. І за реакцією залу, їхніми аплодисментами чи оваціями маємо уяву — оцінку виступу художнього колективу чи окремого виконавця.

Щодо аплодисментів, то, судячи з їх гучності, всі художні колективи сподобались. Високі оцінки від глядачів отримав камерний хор музичної школи з наймолодшою співачкою Софією Головатюк. Колективи «Подільський квят» та «Зорянка Арт» були неперевершені за барвистістю вбрання, в якому виступали. Коли концертна програма фестивалю була вичерпана, на сцену вийшли всі учасники художньої самодіяльності міста. І їм ще раз глядачі подякували за хороший виступ.

Після того, як журі дало оцінку освітянським колективам міста, свій звіт представили суддям та глядачам представники районної освіти. У виступі артистів з району також було на що і на кого подивитися. Вокальний ансамбль «Гармонія» Пиковецької школи здобув схвальні відгуки глядачів за народну пісню «Ой у полі калина». Школярі з Миколаївщини подарували присутнім виступ чеського фольклору. Етнографічний ансамбль «Студанка» виконав чеську народну пісню «Расічка».

Відео дня

Анастасія Ільчук із Зозулинець та викладач школи-інтернат-гімназії Інна Хрищенюк заполонили серця піснею «Скрипаль». Але в суддів виникли питання не до виконавців цієї пісні, а до підібраної пісні для віку школярки. Так і журі треба звикати, що українські діти старші від свого віку. А те, що молодша виконавиця — співачка від Бога, і судді не приховували.

Білопільчанки подарували на театралізованій сцені «Весну». А народний аматорський колектив профспілок — вокальний ансамбль “Камертон” і хор працівників освіти «Чарівні україночки» дали всім зрозуміти, що концертна програма в їхньому виконанні наближається до завершення. Тільки хлопці з «Камертону» в своєму виступі зауважили, що розлук не буде. Усі артисти районної освіти вийшли на сцену і подарували присутнім пісню Володимира Івасюка «У долі своя весна».

Артисти покинули сцену, а художні керівники зібралися біля суддів. На «розборі польотів» була присутня преса. У кожному виступі артистів журі знайшли якісь помилки. Ми поцікавилися у фахівців мистецтва: «Що, правда так погано?»

— Та ви, що! Супер! — відповіли вони. —То не помилки, а маленькі недоліки. І кажемо їм про це тому, що їм треба рости.

А хто краще виступив - місто чи район?

— Обидва заклади освіти виступили просто чудово. Я ж кажу — супер! — підсумувала головна суддя.

Нагадаємо:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up