Зміни для козятинчан з 1 жовтня: фари, призов, переведені стрілки

Зміни для козятинчан з 1 жовтня: фари, призов, переведені стрілки
  • З початку жовтня в Україні почала діяти низка нововведень.
  • Зокрема, з обігу виводять 25 копійок та старі банкноти, стартує осінній призов, а водіям потрібно вмикати фари за межами населених пунктів.

Осінній призов

В Україні сьогодні, 1 жовтня, розпочався осінній призов на строкову службу до армії. Триватиме він до кінця грудня 2020 року. До лав Збройних сил, Національної гвардії та прикордонних військ планують призвати понад 13 570 осіб, із них до:

  • ЗСУ – 7500 осіб;
  • Нацгвардії – 4970 осіб;
  • Держприкордонслужби – 500 осіб;
  • Держспецтрансслужби – 600 осіб.

Найбільшу кількість призовників очікують у Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Львівській областях та місті Київ.

З жовтня також запрацює закон, що передбачає введення нових військових рангів.

Відео дня

Виведення монет та старих банкнот

Також з 1 жовтня з обігу виводять монети номіналом у 25 копійок  зразку до 2003 року, та паперові банкноти 1 і 2 грн та монети 1 гривня зразка 1996 року — українці більше не можуть ними розраховуватися.

Проте до 30 вересня 2021 року їх можна здати у всі банки, а до 30 вересня 2023 року — у Нацбанк та чотири уповноважені банки: Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ. Потім монети утилізують.

Включення фар на заміських дорогах

А ще з 1 жовтня до 1 травня водії мають включити денні ходові вогні або ближнє світло фар в будь-який час доби поза населеним пунктом. У зв’язку з скороченням світлового дня та погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

Невиконання цієї вимоги є порушенням вимог ПДР, яке для поліцейського є підставою зупинити автомобіль і перевірити наявні документи. За невключений ближній водіям загрожує штраф на суму від 425 до 510 грн.

Що ще в жовтні?

Не забувайте, що годинники потрібно буде перевести назад в ніч з 24 на 25 жовтня. О 4:00 ранку мають бути переведені стрілки на 3:00.

Також 25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up