Зміни в охороні здоров'я: розповіли про безкоштовні ліки в лікарнях

Зміни в охороні здоров'я: розповіли про безкоштовні ліки в лікарнях
  • З наступного року пацієнтам не доведеться купувати лікарські препарати, необхідні для лікування. Але ці ліки повинні входити до Національного переліку препаратів.
     

Така заява пролунала від Павла Ковтонюка, заступника міністра охорони здоров'я. Відзначається, що вже в наступному році медичні установи нададуть пацієнтові послугу за принципом «гроші ходять за пацієнтом». За словами заступника міністра, цю послугу буде оплачувати Національна служба здоров'я.

З 2020 року родичам пацієнтів не доведеться ходити в аптеку, щоб купити потрібні препарати. Чиновник перерахував послуги, які пацієнтові доведеться оплачувати самостійно.

— Немедичні послуги (покращений сервіс, палата, харчування). Послуги без направлення (коли пацієнт приходить сам, або по страховці). Стоматологія (без дитячої та екстреної). Бальнеологія. Щеплення не за календарем. Медичні довідки (водійські права, віза, профогляди). Оздоровчий масаж, гімнастика, — підкреслив заступник міністра.

Відео дня

За словами Ковтонюка, для дорогих лікарських препаратів будуть діяти програми централізованих закупівель. В першу чергу, мова йде про препарати для лікування онкологічних захворювань. Вони будуть закуповуватися через міжнародні організації, а потім доставлятися до медичних установ.  
Ольга Бобрусь

Читайте ще:

На Україну сунуть дві магнітні бурі
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up